Cabify i srpsko–meksički startap Incode rade na poboljšanju bezbednosti vozača selfi verifikacijom identiteta

Implementacija nekih funkcionalnosti je uspela da značajno poboljša bezbednost kako vozača tako i korisnika

  • 0
Incode Cabify Foto: Incode

Cabify, internacionalna platforma za multi-mobilnost, udružila je snage sa Incode Technologies srpsko-meksičkim startapom i liderom na polju verifikacija identiteta i autentifikaciju za globalna preduzeća, kako bi implementirali nove tehnologije u svoj sistem validacije putnika.

Nedavno objavljeno strateško partnerstvo, ogledaće se kroz implementaciju Incode tehnologije biometrijskog i digitalnog identiteta, koje će biti integrisane u Cabify kako bi putnici mogli da verifikuju svoj identitet kroz selfie, koji momentalno upoređuje fotografije korisnika sa zvaničnim dokumentom.

Sigurnost Cabify vozača i prevencija problema su prioriteti za Cabify. Novi saveznici produbljuju posvećenost kompanije, oslanjajući se na tehnologiju zasnovanu na veštačkoj inteligenciji i procesima mašinskog učenja kako bi otkrili sumnjivo ponašanje korisnika i kako bi se izbegli problemi koji ugrožavaju bezbednost vozača.

I Incode i Cabify su primenili najinovativnija rešenja na tržistu za ovaj projekat i ponudili su korisnicima nativno i intuitivno iskustvo bez potrebe da napuštaju Cabify platformu u bilo kom trenutku.

Ovo novo rešenje pojačava set sigurnosnih funkcionalnosti koje su učinile Cabify referentnom aplikacijom za bezbedno putovanje, prema mišljenju partnera vozača i taksista.

U prethodnom istraživanju koje je Cabify sproveo kod vozača, verifikacija identiteta putnika je najviše cenjena među bezbednosnim alatkama, koju slede drugi poput “Secret Signal”, funkcije koja aktivira bezbednosnu proveru u realnom vremenu kako bi sprečilo bilo koje nedolično ponašanje putnika.

Zapravo, više od 91% vozača koji su učestvovali u ovoj analizi ocenili su proveru identiteta sa 10 ili 9.

Prema Carlosu Herreri, CTO-u u Cabify-ju, "Ova kolaboracija sa Incode-om pojačava našu posvećenost pružanju bezbednih usluga, kako za same putnike, tako i za vozače. Želimo da se vozači koji izaberu Cabify osećaju sigurno. Oni su ti koji omogućavaju da se na hiljade putnika, svake nedelje, preveze kroz mnoge gradove. Za nas je ključno da obraćamo pažnju i da imamo sluha za one koji se nalaze iza volana. Zbog toga implentiramo sve više tehnologija kako bi smanjili rizik od bezbednosnih pretnji u gradovima. Potvrda identiteta naših klijenata je najvažniji alat za naše vozače i taksiste, zbog čega želimo da učvrstimo veze sa liderom u ovom sektoru, kao što je Incode."

Ricardo Amper, CEO Incode Technologies, je dodao: "Cabify je kreirao platformu koja integriše vodeće svetske tehnologije kako bi transformisali kretanje unutar gradova, dok poboljšavaju iskustvo korisnika i njihovu bezbednost. Ovo partnerstvo je veoma značajno za nas i radujemo se partnerstvu sa Cabify - jem kako bi oni poboljšali uslove u kojima mi putujemo."

Više od decenije inovacija u bezbednosnim karakteristikama

Novi tehnološki razvoj je deo Cabify-jeve strateške mape puteva da ojača svoju posvećenost poboljšanju modernog transporta i oslanjanjanja na veliko iskustvo stečeno u aktiviranju funkcionalnosti i usluga koji promovišu ugodno iskustvo i doživljaj za sve vozače i putnike.

U poslednjih pet godina, Cabify je investirao oko 40 miliona dolara u istraživanje, razvoj i inovacije u različite funkcionalnosti i usluge koje se prilagođavaju potrebama korisnika, ali i planete.

Osim funkcionalnosti koje se primećuju odmah pri pokretanju aplikacije, Cabify ima preko 20 dodatnih procesa i alatki fokusiranih na obezbeđivanje bezbednosti korisnika. Oni uključuju potvrđivanje dokumentacije vozač - korisnik, zaštitu korisničkih podataka, uobičajene provere vozila, osiguranje u slučaju nezgode i 24/7 korisnički centar podrške koji je dostupan preko aplikacije, web–a i društvenih mreža.

Implementacija nekih funkcionalnosti je uspela da značajno poboljša bezbednost kako vozača tako i korisnika. Uspešna implementacija sigurnosnih rešenja kao što je dugme za hitne slučajeve za saradnike vozače (kontaktiranje nadređenih, Cabify, deljenje lokacije) i praćenje ćaskanja podržano od strane veštačke inteligencije, implementirano 2020. što je rezultovalo smanjenjem uznemirujućih poruka korisnika upućenim vozačima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA