Hakovan studio Riot Games, tvorci popularne League of Legends video igre

Riot Games je zamolio svoje korisnike da budu strpljivi dok traje istraga

  • 0
League-of-Legends-123 Foto: Riot Games

Proizvođač video igara, Riot Games, koji stoji iza naslova League of Legends, Valorant, Legends of Runeterra i Teamfight Tactics, objavio je da je hakovan prošle nedelje. Kompanija sa sedištem u Kaliforniji, objavila je na Twitteru da je hakovana i obećala korisnicima da će ih obavestiti o svemu što istraga, koja je u toku, bude otkrila.

Riot Games je saopštio da je napad socijalnog inženjeringa, koji se dogodio krajem prošle nedelje, "kompromitovao sisteme u njihovom razvojnom okruženju".

Kompanija tvrdi da podaci igrača i lični podaci korisnika nisu bili kompromitovani u napadu, ali je rekla i da će napad odložiti objavljivanje zakrpa za njihove igre, kao i objavljivanje novog sadržaja.

Riot Games je zamolio svoje korisnike da budu strpljivi dok traje istraga.

Riot Games ima više od 4500 zaposlenih, koji se nalaze u više od 20 kancelarija širom sveta.

Za sada nema informacija o tome gde je i kako je došlo do napada, prenosi Informacija.rs.

Poslednji veliki napad na nekog proizvođača igara dogodio se u septembru prošle godine, kada je hakovan 2K Games. 2K je tada objavio da je hakovana njegova platforma za podršku koja je korišćena za slanje poruka sa linkom preko kojih je distribuiran opasni malver.

Mesec dana kasnije, 2K Games je poslao email korisnicima, upozoravajući ih da su neki od njihovih podataka ukradeni i da se prodaju na internetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA