≫ 

Festival koji se ne propušta: Dani komunikacija najavili gostovanje Edvarda Snoudena

Dani komunikacije, poznati po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i traženju nesvakidašnjih odgovora, vraćaju se u Rovinj od 20. do 23. aprila 2023. godine

  • 0
Dani komunikacija Foto: Dani komunikacija/Promo

Dani komunikacija, jedan od značajnijih hrvatskih festivala ovog proleća ponovo će otvoriti svoja vrata u Rovinju, a najava intervjua u obliku video poziva sa svetskom superzvezdom Edvardom Snoudenom stavila je ovaj događaj na listu obaveznih poseta.

"Sve što radimo danas će trajati zauvek. Ne zato što želimo da pamtimo – već zato što nam više nije dozvoljeno da zaboravimo", rekao je Edvard Snouden, koji je rizikovao sve kada je razotkrio sistem masovnog nadzora i šokirao svet 2013. godine.

Dani komunikacije, poznati po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i traženju nesvakidašnjih odgovora, vraćaju se u Rovinj od 20. do 23. aprila 2023. godine - sa nizom novih lica svetske industrije. 

"Snouden je jedno od najistaknutijih imena svetske istorije kada su u pitanju privatnost, javni interesi i bezbednost na internetu, teme od kojih ne možemo i ne želimo da pobegnemo", rekla je direktorka festivala i programska direktorka Dana komunikacija Dunja Ivana Ballon.

"U svetu u kome je pitanje privatnosti u centru svega na čemu radimo kao komunikatori i kreativci, privilegovani smo što je upravo ove godine, na desetogodišnjicu od početka krivičnog gonjenja koje je pokrenuto u SAD, Snouden deo diskusije i propitivanja za kvalitetniju kompaniju upravo na Danima komunikacija i nezaobilazni deo novih priča sa ovog jedinstvenog festivala", dodala je ona.

DK2023 sa svojim netipičnim pristupom, ali i ambicioznim programom, nastavlja da bude centralno mesto za sve one željne kritičkog razmišljanja, konstruktivnih zaključaka, svežih kreativnih pristupa i inovativnih tehnologija koje okupiraju naše živote; uz zdravu dozu rovinjskog vitamina D, neobična predavanja i atmosferu kakvu stvaraju samo Dani komunikacije.

Dani komunikacija Foto: Dani komunikacija/Promo

Za drugo će se pobrinuti čitav niz domaćih i stranih govornika, među kojima je i Snouden, bivši službenik CIA-e i konsultant NSA (američke Agencije za nacionalnu bezbednost), koji je, po sopstvenim rečima, radio na stvaranju "najefikasnijeg sistema društvenih kontrola u istoriji čovečanstva".

Snouden već deceniju preuzima odgovornost za svoje postupke iz prošlosti i kaže: "Učešće u izgradnji tog sistema bila je moja najveća greška". U dugogodišnjem radu u organizaciji Sloboda štampe pronašao je način da se iskupi i godinama se fokusirao na zaštitu novinarstva koje se bavi javnim interesima i edukaciju o svakodnevnim izazovima koje donosi preklapanje privatnosti i tehnologije.

Svoju stranu priče podeliće sa prisutnima uživo iz Moskve putem video poziva, a učesnici festivala će potom imati priliku da mu postave pitanja, zapitaju se u šta su do sada verovali i, ako žele, čuju kakav je bio Snoudenov život u Moskvi pre deset godina i kako sada izgleda.

Dani komunikacija Foto: Dani komunikacija/Promo

Dani komunikacija tu ne staju: osim što će postati mesto susreta nekih od najuticajnijih svetskih ličnosti u industriji komunikacija, posetioce očekuje i serija predavanja i diskusija sa domaćim stručnjacima.

"Oni koji su deo naše festivalske zajednice dobro znaju zašto se vraćaju – i zajedno jedva čekamo novu dozu kvalitetnog sadržaja, najlepše susrete i nova prijateljstva koja samo DK2023 može da omogući", rekla je Anđela Buljan Šiber, predsjednik Upravnog odbora HURA-e i član Organizacionog odbora Dana komunikacija, misleći na posebnu festivalsku energiju koja nas očekuje i ove godine.

Tanka je linija između ljubavi i mržnje, ali jedno je jasno – kreativnost nas izdvaja, a komunikaciona industrija koja se okuplja na Danima komunikacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svi kreativci, trgovci, digitalci, mediji i ostali komunikatori koji ove godine žele da budu u društvu domaćih i svetskih tržišnih lidera, informacije o učešću mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA