≫ 

Hakeri traže 10 miliona dolara od Riot Games-a ili će objaviti izvorni kod za "League of Legends"

Proizvođač video igara, Riot Games, koji stoji iza naslova League of Legends, Valorant, Legends of Runeterra i Teamfight Tactics, objavio je da je hakovan prošle nedelje

  • 1
League of Legends video igra računar Foto: Djordje Novakov / Shutterstock.com

Hakeri su ukrali izvorni kod za League of Legends, a sada traže 10 miliona dolara od developera ove izuzetno popularne igre - gejming studija Riot Games.

Motherboard je došao do kopije mejla koji su hakeri poslalu Riot Games-u.

"Dragi Riot Games", počinje mejl.

"Imamo vaše dragocene podatke, uključujući dragoceni izvorni kod protiv varanja, kao i čitav kod igre League of Legends i njene alate, pa i Packman, vaš anti-cheat sistem. Razumemo značaj ovih artefakata i uticaj koji bi njihovo objavljivanje u javnosti imalo na vaše glavne naslove, Valorant i League of Legends. Imajući to u vidu, imamo mali zahtev - 10.000.000 dolara".

Kao dokaz, hakeri su dali Riot Games-u dva velika PDF-a za koje su rekli da će dokazati da imaju pristup Packmanu i izvornom kodu za League of Legends. Motherboard je takođe imao uvid i u ove fajlove; deluje da prikazuju direktorijume povezane sa kodom igre.

Ako im bude plaćeno, hakeri su obećali da će obrisati kod sa svojih servera i "pružiti uvid u to kako je došlo do hakovanja i ponuditi savete o sprečavanju budućih napada", navodi se u poruci.

Hakeri su u mejlu dodali link do Telegram kanala gde, kako kažu, Riot Games može da razgovara sa njima.

"Ne želimo da narušimo vašu reputaciju ili da izazovemo uznemiravanje javnosti. Naša jedina motivacija je finansijska dobit", navodi se u poruci.

"Imate rok od 12 sati. Ukoliko ne uplatite novac, sve će biti objavljeno, a za hakovanje će svi čuti".

Proizvođač video igara, Riot Games, koji stoji iza naslova League of Legends, Valorant, Legends of Runeterra i Teamfight Tactics, objavio je da je hakovan prošle nedelje.

Kompanija sa sedištem u Kaliforniji, objavila je na Twitteru da je hakovana i obećala korisnicima da će ih obavestiti o svemu što istraga, koja je u toku, bude otkrila.

Kompanija tvrdi da podaci igrača i lični podaci korisnika nisu bili kompromitovani u napadu, ali je rekla i da će napad odložiti objavljivanje zakrpa za njihove igre, kao i objavljivanje novog sadržaja.

Riot Games je zamolio svoje korisnike da budu strpljivi dok traje istraga.

Još uvek nije jasno da li će Riot platiti hakerima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA