ChatGPT sada bukvalno piše legislaturu u američkom Kongresu

Činjenica da je reč o rezoluciji znači da to nije zakon sa bilo kakvom snagom zakona, ali ovo ipak nastavlja da ukazuje na put napred ka svetu u kojem veštačka inteligencija ima neverovatne sposobnosti

  • 0
Robot zakon Foto: Shutterstock.com

AI četbot ChatGPT je izuzetno popularan poslednjih nedelja, nakon što je lansiran u novembru. Naizgled je sposoban da proizvede sve, od eseja do tekstova pesama. Sada piše čak i predloge zakona.

Kongresmen Ted Lu, demokrata koji predstavlja okrug Los Anđeles, u četvrtak je predstavio taj zakon - konkretno, rezoluciju koja je prva u istoriji Kongresa koju je napisala veštačka inteligencija.

Činjenica da je reč o rezoluciji znači da to nije zakon sa bilo kakvom snagom zakona, ali ovo ipak nastavlja da ukazuje na put napred ka svetu u kojem veštačka inteligencija ima neverovatne sposobnosti, piše BGR.

Da bi proizveo rezultujući deo zakona, Luova kancelarija kaže da su ChatGPT-u dali sledeća uputstva: "Vi ste kongresmen Ted Lu. Napišite sveobuhvatnu kongresnu rezoluciju koja generalno izražava podršku Kongresu da se fokusira na AI."

A evo šta je četbot smislio:

Budući da veštačka inteligencija (AI) ima potencijal da u velikoj meri poboljša živote Amerikanaca i ljudi širom sveta, povećanjem produktivnosti, poboljšanjem zdravstvene zaštite i pomaganjem u rešavanju nekih od najhitnijih svetskih problema;

Budući da AI brzo napreduje i ima potencijal da promeni način na koji živimo, radimo i međusobno komuniciramo;

Budući da Kongres ima odgovornost da osigura da se razvoj i primena veštačke inteligencije odvija na način koji je bezbedan, etičan i poštuje prava i privatnost svih Amerikanaca;

Dok Kongres ima odgovornost da osigura da su koristi od AI široko rasprostranjene i da su rizici svedeni na minimum:

[Sada], dakle, neka bude rešeno, da Predstavnički dom podržava Kongres koji se fokusira na veštačku inteligenciju kako bi se osiguralo da se razvoj i primena AI odvija na način koji je bezbedan, etičan i poštuje prava i privatnost svih Amerikanaca, i da su koristi od AI široko rasprostranjene, a rizici svedeni na minimum.

Potencijal je ovde neverovatno širok i dalekosežan, što dokazuje i ovaj tekst. Štaviše, zaista ne treba da gledate dalje od činjenice da su mogućnosti ChatGPT-a takođe navodno poslale Google u "code red" režim da biste stekli utisak o implikacijama ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA