Vreme čitanja: oko 1 min.

Google-ov odgovor na ChatGPT je stigao, ali ga za sada nema u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Google Bard je konačno ugledao svetlost dana, bar delimično

  • 1
Google Bard AI Foto: rafapress / Shutterstock.com

Otkako je u februaru predstavio svoj Bard AI, kojim želi da konkuriše ChatGPT-u, Google je radio na poboljšanju odgovora chatbota, nakon što se blamirao sa dezinformacijama u svojoj demonstraciji na Twitter-u.

Osim linka za prijavu nema mnogo drugih detalja, a projekat se naziva "ranim eksperimentom". Tu su i upozorenja da ovako veliki modeli neće uvek davati tačne odgovore, bar u početku. Komentari i mišljenja korisnika će vremenom doprineti poboljšanju, a do tada će Bard s vremena na vreme davati netačne, povremeno i uvredljive odgovore, koji ne odražavaju stavove kompanije Google, prenosi PC Press.

Slično kao što možete s ChatGPT-om ili Microsoft-ovim Bing AI-jem, moći ćete razgovarati sa Bard-om, koristeći prirodni jezik. 

Na listu čekanja mogu da se prijave svi stariji od 18 godina, a Bard je za sada dostupan samo na engleskom jeziku.

Kompanija je rekla da će početi pružati pristup korisnicima u SAD-u i Velikoj Britaniji, ali da planira skoro širenje na više zemalja i jezika. U trenutku pisanja ovog članka, korisnici iz Srbije još ne mogu isprobati Bard AI.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    22. mart 2023 | 17:25

    Ja sam napravio nalog i probao sam da ga koristim u Kanadi. I prvo pitanje mi je bilo u vezi utakmica i kladionica nije znao ni jedan odgovor. Ama baš ništa.nula. tako za mene je glup ko tocak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA