≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft predstavio Security Copilot, novog GPT-4 AI pomoćnika za sajber bezbednost

Vreme čitanja: oko 1 min.

To je novi pomoćnik dizajniran da pomogne stručnjacima za bezbednost da brzo identifikuju sajber napade i reaguju na njih, ali i bolje razumeju ogromne količine signala i podataka koji su im svakodnevno dostupni

  • 0
microsoft Foto: Tanjug/AP

Nakon najave Copilot pomoćnika sa veštačkom inteligencijom za Office aplikacije, Microsoft je najavio još jednog pomoćnika koji je nazvan Security Copilot.

Security Copilot je dizajniran da pomogne bezbednosnim analitičarima (ali ne i da ih zameni) u zadacima kao što su sumiranje incidenata, analiza ranjivosti i deljenje informacija sa saradnicima.

Microsoft kaže da "stručnjaci za sajber bezbednost prečesto vode neravnopravnu borbu protiv nemilosrdnih i sofisticiranih napadača".

"Sa sigurnosnim kopilotom pomeramo odnos snaga u našu korist", kaže Microsoft dodajući da Security Copilot omogućava braniocima da iskoriste brzinu i razmere AI.

Security Copilot izgleda kao i svaki drugi četbot. Možete ga pitati za bezbednosne incidente u svom preduzeću i on će ih sumirati. On pretvara 65 milijardi signala koje Microsoft prikupi svakog dana u obaveštajne podatke o pretnjama i veštine specifične za bezbednost kako bi stručnjacima za bezbednost omogućio da prepoznaju pretnje u svom okruženju.

Fragmentirani alati i infrastruktura nisu dovoljni da zaustave napadače. Napadi su se povećali za 67% u poslednjih pet godina, a industrija sajber bezbednosti nije u stanju da zaposli dovoljno ljudi da bi održala korak sa tim rastućim trendom. Ovo je dovelo do toga da su branioci preopterećeni traženjem dobro prikrivenih napada unutar neverovatno velikog obima širenja mrežnog saobraćaja i drugih signala.

Security Copilot će to pojednostaviti i osnažiti mogućnosti timova za bezbednost tako što će sumirati i dati smisao obaveštajnim podacima o pretnjama, pomažući braniocima da "proniknu kroz buku veb saobraćaja i identifikuju zlonamerne aktivnosti".

Security Copilot je dizajniran da radi sa timovima za sajber bezbednost, omogućavajući braniocima da vide šta se dešava u njihovom okruženju, uče iz postojećih obaveštajnih podataka, povezuju aktivnosti aktera pretnji i donose bolje informisane, efikasnije odluke brzinom mašine.

Kopilot može da premosti praznine i manjak znanja i veština u oblasti sajber bezbednosti.

Security Copilot dolazi usred niza najava iz Microsofta da integriše AI u svoje najpopularnije proizvode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA