Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan striming servis prati primer Netflixa: Nema više deljenja lozinki

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor kompanije Disney, Bob Iger, najavio je nove mere protiv deljenja korisničkih naloga na platformi Disney Plus, koje će stupiti na snagu 2024. godine

  • 1
Disney Plus striming servis Foto: Ivan Marc / Shutterstock.com

Nakon Netflixa, striming servis Disney Plus najavio je strože mere protiv prakse deljenja lozinki među korisnicima, kao i da će doći do poskupljenja paketa.

Direktor kompanije Disney, Bob Iger, najavio je nove mere protiv deljenja korisničkih naloga na platformi Disney Plus, koje će stupiti na snagu 2024. godine.

"Aktivno razmatramo metode za rešavanje problema deljenja korisničkih naloga. Kasnije ove godine, uslove korišćenja ažuriraćemo dodatnim klauzulama koje se tiču deljenja naloga", izjavio je Iger tokom prezentacije finansijskih rezultata kompanije.

Detalji o novim restrikcijama vezanim za deljenje lozinki na Disney Plus još uvek nisu poznati. Nije jasno da li će Disney Plus primeniti iste metode kao Netflix, ograničavajući deljenje naloga na osnovu geografske lokacije, ili da li će uvesti plaćenu opciju za deljenje naloga.

Pored ovih promena, Disney Plus je najavio povećanje cena za Premium pakete. Od 12. oktobra, mesečna cena za Disney Plus Premium bez reklama biće $13.99, što je povećanje u odnosu na prethodnih $10.99. Takođe, tarife za Hulu bez reklama biće povećane na $17.99 mesečno, sa prethodnih $14.99.

Za korisnike u SAD-u biće dostupan novi paket bez reklama, koji kombinuje Disney Plus Premium i Hulu, po ceni od $19.99 mesečno, počevši od 6. septembra.

Disney Plus će 1. novembra proširiti svoju ponudu sa reklamama na tržišta u Evropi i Kanadi. Uz to, biće uveden i novi Standard paket sa i bez reklama u odabranim tržištima EMEA regiona i Kanade, po početnoj ceni od £4.99/€5.99 mesečno za EMEA i $7.99 mesečno za Kanadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA