Vreme čitanja: oko 1 min.

OpenAI testira sisteme za moderaciju sadržaja: "Šest meseci posla za dan ili dva"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veštačka inteligencija kompanije OpenAI pokazala se kao efikasan alat za moderaciju sadržaja, obećavajući preduzećima brže i efikasnije radne procese

  • 0
OpenAI Foto: Postmodern Studio / Shutterstock.com

Kompanija OpenAI nedavno je objavila da je njihova najnovija tehnologija, GPT-4, koja pokreće ChatGPT, sposobna da se koristi za razvoj politika o prikladnom sadržaju i da brže označava ili donosi odluke o objavama.

OpenAI je testirao ovu tehnologiju i kompanija je pozvala klijente da takođe eksperimentišu sa njom. Prema rečima kompanije, njihovi alati mogu pomoći preduzećima da obave šest meseci posla za svega jedan dan ili dva.

Andrea Valoun iz kompanije OpenAI, izjavila je da kompanija smatra da GPT-4 efikasno obavlja posao moderacije, ulogu koja često pada na teret velikim timovima ljudskih radnika. Ti poslovi mogu biti stresni za ljude koji ih obavljaju. Istovremeno, mnoge velike kompanije, uključujući Meta Platforms, već koriste veštačku inteligenciju u moderaciji sadržaja uz podršku zaposlenih.

Korišćenje tehnologije za tumačenje nijansi ljudskog pisanja može biti izazovno, i OpenAI je naglasio da proces ne bi trebalo potpuno automatizovati.

Izrada politika moderacije sadržaja i označavanje sadržaja često su dugotrajni procesi. Alati kompanije OpenAI pomoći će u smanjenju "razlike između potrebe i rešenja", rekla je Valoun.

Idealno, ljudski radnici u preduzećima biće u mogućnosti da koriste tehnologiju kako bi se oslobodili i fokusirali na složenije odluke povezane s najekstremnijim slučajevima potencijalnih kršenja sadržaja i na usavršavanje politika, istakla je ona. "Mislim da je važno da ljudi uvek budu uključeni u proces", rekla je Valoun.

OpenAI tehnologija za moderaciju sadržaja obećava revoluciju u načinu na koji preduzeća upravljaju i kontrolišu svoje platforme. Sa sve većom potrebom za bržim i tačnijim alatima za moderaciju, OpenAI je pozicioniran da postane ključni igrač u ovoj oblasti, pružajući rešenja koja kombinuju brzinu veštačke inteligencije s nužnom pažnjom i razumevanjem ljudske intervencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA