Vreme čitanja: oko 1 min.

OpenAI predstavio novu verziju svog alata za generisanje slika: Evo šta sve DALL-E 3 može

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored superiornih performansi u generisanju slika, nova verzija DALL-E 3 nudi integraciju sa ChatGPT i fokusira se na smanjenje algoritamske pristrasnosti

  • 0

OpenAI je u poodmakloj fazi razvoja DALL-E 3, nove verzije svog alata za generisanje slika. Najava dolazi u trenutku kada kompanija trpi sve veću konkurenciju od alata kao što je Stable Diffusion, ali i od mnogih drugih tehnoloških kompanija. Novi DALL-E 3 se može pozivati i kontrolisati koristeći ChatGPT i cilja da proizvede kvalitetnije slike koje verodostojnije odražavaju upite korisnika.

Prema izjavama OpenAI, DALL-E 3 je znatno bolji u razumevanju namera korisnika, posebno dužih upita, u poređenju sa prethodnom verzijom DALL-E 2, koja je debitovala u aprilu 2022. godine. Takođe, nova verzija ima napretke u oblastima koje su bile problematične za generatore slika, kao što su tekst i šake.

Jedna od najistaknutijih karakteristika je integracija sa ChatGPT, koja će korisnicima omogućiti da preciziraju svoje zahteve kroz razgovore sa četbotom i direktno dobiju rezultate unutar čet aplikacije. OpenAI planira da DALL-E 3 učini dostupnim za ChatGPT+ i korporativne kupce u oktobru, a takođe će biti dostupan u javnim laboratorijama i za API korisnike tokom jeseni.

OpenAI je takođe preduzeo korake da poboljša sigurnost i smanji algoritamsku pristrasnost u okviru DALL-E. Kompanija je takođe preduzela dve akcije usmerene na suzbijanje kritika koje su umetnici izneli u vezi sa generatorima slika. DALL-E 3 je dizajniran da odbija zahteve koji traže sliku u stilu živih umetnika. Umetnici sada takođe imaju opciju da se odreknu korišćenja svojih slika u obuci budućih modela generisanja slika OpenAI.

Osim toga, OpenAI je ove nedelje objavio da sarađuje sa grupom stručnih saradnika kako bi analizirali svoje proizvode u potrazi za pristrasnostima i drugim problemima.

Aktualizacijom DALL-E 3, OpenAI želi ne samo da ostane lider u industriji veštačke inteligencije, već i da odgovori na sve prisutnije kritike u vezi sa etičkim pitanjima i pristrasnostima. Da li će ovi napori biti dovoljni da zadrže prednost na tržištu, ostaje da se vidi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA