Vreme čitanja: oko 1 min.

Više nije zarobljen u vremenu: ChatGPT sada može da pretražuje internet i generiše slike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon uspešne bete, OpenAI predstavio nove funkcionalnosti ChatGPT koje obuhvataju pretragu interneta i generisanje slika

  • 0
ChatGPT Android Foto: Adeel Ahmed photos / Shutterstock.com

Popularni četbot ChatGPT je do sada bio ograničen na set podataka koji se završavao u septembru 2021. godine. Međutim, OpenAI, kompanija koja je razvila ovu tehnologiju, nedavno je objavila da ChatGPT sada ima mogućnost pretrage interneta u realnom vremenu, a takođe i generisanja slika putem modela DALL-E 3. Ovo predstavlja veliki korak napred, ali nije bez određenih izazova.

U martu ove godine, OpenAI je testirao dodatak za pretragu interneta sa ograničenim brojem korisnika. U maju je usledila funkcionalnost "Browse with Bing", koja je u junu privremeno uklonjena nakon što je utvrđeno da omogućava zaobilaženje nekih pravila.

OpenAI je zatim usvojio mere koje omogućavaju vlasnicima veb sajtova da se isključe iz pretrage, i funkcija je ponovno uvedena. Od utorka, "Browse with Bing" je zvanično van bete i izgleda da je ovde da ostane.

Pored toga, OpenAI je ove nedelje najavio da ChatGPT može da generiše slike koristeći DALL-E 3, novu verziju svog modela za generisanje slika. Ova funkcionalnost je trenutno dostupna samo određenom broju korisnika u beta verziji.

Napredak ChatGPT-a prati i značajno finansijsko ulaganje. Microsoft je početkom godine povećao svoje investicije u OpenAI za dodatnih 10 milijardi dolara, čime je postala najveća investicija u veštačku inteligenciju u toj godini.

Ovaj potez postavlja ChatGPT kao jednog od glavnih konkurenata u tehnološkoj trci veštačke inteligencije, gde se ističu i giganti kao što su Google sa svojim Bard četbotom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA