Vreme čitanja: oko 1 min.

Microsoft menja strukturu Xbox i marketinških timova kako bi se pripremio za AI i gejming budućnost

Vreme čitanja: oko 1 min.

U okviru restrukturiranja koje sledi posle akvizicije Activision Blizzarda, Microsoft unapređuje ključne lidere i priprema se za integraciju veštačke inteligencije u svoje gaming platforme

  • 0
microsoft Foto: Tanjug/AP

Iako je prošlo manje od dve nedelje od kako je Microsoft preuzeo Activision Blizzard, kompanija već menja organizacionu strukturu svojih Xbox i marketinških timova. Met Buti postaje predsednik sektora za gejming sadržaj i razvojne studije, dok će Sara Bond voditi celokupni rad na Xbox platformi i hardveru.

Met Buti će sada predvoditi proširenu organizaciju unutar Microsoft Gaminga koja uključuje ZeniMax i Bethesda. S obzirom na nedavne izazove kao što je bio slučaj sa igrom Redfall, novi koraci imaju za cilj bolju integraciju i saradnju između timova.

S druge strane, Sara Bond, koja je u kompaniji od 2017. godine, preuzima odgovornost za hardverske i softverske platforme Xboxa. Njena uloga će biti posebno značajna u svetlu mogućeg redizajna Xbox Series X konzole bez diska sledeće godine i predstavljanja naredne generacije hibridne konzole 2028. godine.

Jedan od značajnih momenata ovih promena jeste i to što će više žena nego muškaraca biti u rukovodećim pozicijama u okviru Microsoftove gejming divizije kada Bobi Kotik, trenutni direktor Activision Blizzarda, napusti kompaniju na kraju 2023. godine.

Na marketinškom frontu, Kris Kaposele, dosadašnji glavni marketinški direktor, povlači se posle 32 godine provedene u Microsoftu. Njegovo mesto preuzima Takeši Numoto, koji je već imao značajnu ulogu u Microsoftovom prelasku na cloud tehnologije. Pored toga, Jusufu Mehdiju se dodeljuje uloga izvršnog potpredsednika za potrošački marketing, sa posebnim fokusom na veštačku inteligenciju.

Ove promene su jasno usmerene na budućnost Microsofta u gejmingu i veštačkoj inteligenciji. Najava dolazi u vreme kada kompanija već integriše AI tehnologije u Windows, Office aplikacije i Bing, s ciljem da postane rani lider u ovom segmentu. Naredne nedelje će biti lansiran Microsoft 365 Copilot, platforma koja će omogućiti preduzećima da generišu e-mailove, analiziraju Excel podatke i mnogo više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA