Vreme čitanja: oko 1 min.

Prelomni Trenutak: iMessage dolazi na Android preko Nothing Phone 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nothing Phone 2 postavlja novi standard u Android svetu, uvodeći mogućnost slanja iMessage poruka na iPhone uređaje

  • 0
Nothing Phone (1) Foto: Twitter/@THEARTOFSMART1

Nothing Phone 2 će, kao prvi Android uređaj, omogućiti svojim korisnicima slanje iMessage poruka na iPhone uređaje. Ovo je prvi put da Android OEM integriše ovakvu funkcionalnost, što se očekuje da promeni način komunikacije između korisnika Androida i iPhonea.

Integracija se vrši preko nove aplikacije "Nothing Chats," koja koristi Sunbird platformu za slanje poruka. Funkcija će biti dostupna korisnicima u Severnoj Americi, Evropskoj uniji i drugim evropskim zemljama od 17. novembra.

Nothing Chats obećava sigurnu i privatnu komunikaciju, ne čuvajući poruke na svojim ili Sunbird serverima. Bezbednost je dodatno pojačana šifrovanjem iCloud podataka korisnika, koji se brišu nakon dve nedelje neaktivnosti.

Iako aplikacija ne podržava sve napredne iMessage funkcije, kao što su editovanje poruka i Tapback reakcije, omogućava osnovnu komunikaciju, uključujući deljenje medija bez gubitka kvaliteta. Nothing planira da u budućim ažuriranjima aplikacije dodaje nove funkcije.

Iako postoji spekulacija o potencijalnom pravnom ili tehničkom ometanju od strane Apple-a, Nothing Phone 2 nastavlja da pomiče granice u mobilnoj komunikaciji, postavljajući novi izazov u dinamici međuplatformskog slanja poruka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA