Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubisoft je navodno sprečio krađu 900GB podataka u nedavnom hakerskom napadu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napad se dogodio ranije ove nedelje, kada su hakeri kompromitovali interne servise kompanije

  • 0
Ubisoft logo Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Kompanija Ubisoft je bila na meti hakerskog napada, tokom kojeg su napadači pokušali da ukradu 900GB osetljivih podataka. Međutim, prema izvorima VX-Underground, kompanija je uspela da spreči krađu, zahvaljujući brzoj reakciji i efikasnim bezbednosnim protokolima.

Napad se dogodio ranije ove nedelje, kada su hakeri kompromitovali interne servise kompanije. Cilj napada bio je skupljanje podataka korisnika popularne igre Rainbow Six Siege, ali i drugih važnih internih resursa. Ubisoft je primetio neautorizovani pristup 48 sati nakon što se dogodio i brzo je reagovao kako bi onemogućio dalji pristup napadačima.

U izjavi za sajt BleepingComputer, predstavnik Ubisofta je rekao: "Svesni smo navodnog incidenta vezanog za bezbednost podataka i trenutno istražujemo. U ovom trenutku nemamo više informacija." Prema izvorima VX-Underground, hakeri su uspeli da pristupe razgovorima na Microsoft Teams, Ubisoft SharePoint serveru, Confluence platformi i MongoDB Atlas bazi podataka.

VX-Underground je objavio delimično cenzurisane snimke ekrana koje je delio napadač, a na kojima se navodno vidi da su pristupili ovim sistemima. "Napadač nije želeo da otkrije kako je inicijalno dobio pristup," napisao je VX-Underground u svom postu. "Nakon ulaska, pažljivo su pregledali prava pristupa korisnika i detaljno analizirali Microsoft Teams, Confluence i SharePoint."

Prema VX-Underground, pokušaj napadača da dođe do podataka korisnika Rainbow Six Siege igre bio je neuspešan. Još uvek nije jasno da li su hakeri uspeli da dobiju bilo kakve osetljive informacije pre nego što je Ubisoft u potpunosti obustavio njihov pristup.

Ovaj incident ističe važnost jakih bezbednosnih mera u zaštiti korporativnih i ličnih podataka. Iako je u ovom slučaju napad bio sprečen, on ukazuje na stalnu potrebu za budnošću i unapređenjem bezbednosnih sistema kako bi se izbegli budući bezbednosni propusti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA