Vreme čitanja: oko 1 min.

Digitalizacija, 5G i fiksne i TV usluge obeležiće 2024. godinu

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na kraju 2023. godine, Yettel ima najveći broj novih postpejd korisnika i sa 37% učešća, lider je po udelu prihoda od mobilnih usluga na tržištu

  • 1
Majk Mišel, generalni direktor kompanije Yettel Foto: Promo/ Milos Nadazdin

Istovremeno je prva telekomunikaciona kompanija u Srbiji koja omogućava potpisivanje ugovora bez papira i druge dokumentacije. Yettel korisnici moraju da stave svoj potpis za određene transakcije najviše tri puta, umesto dosadašnjih šesnaest, a iz Yettel-ove prodavnice odlaze bez ugovorne dokumentacije u papirnom obliku.

-Naši planovi za 2024. fokusirani su na pripremu mreže za 5G, na fiksne i TV usluge, i dalju digitalizaciju, na šta će ujedno biti usmeren i najveći deo naših investicija. Sa sto hiljada korisnika, treći smo igrač na na tržištu distribucije medijskog sadržaja i ovo je segment koji ćemo intenzivno razvijati - izjavio je Majk Mišel, generalni direktor kompanije Yettel u intervjuu za medijsku agenciju Beta.

Više od dve hiljade zaposlenih u Yettelu brine da da gotovo tri miliona korisnika ima kvalitetno korisničko iskustvo svakog dana. U isto vreme, kompanija radi na tome da njihova mreža spremno dočeka 5G.

-Očekivanja od primene 5G u industriji su zaista velika, i Srbija neće biti izuzetak. 5G i operatori biće oslonac i osnova budućeg poslovanja. Ipak, to nije jednostavan proces i potrebne su velike pripreme, pre svega na polju modernizacije postojećeg ekosistema, pre nego što ta ideja zaživi u svom punom obimu - dodaje Mišel.

Kako bi korisnicima olakšali svakodnevni život, Yettel svoju postojeću aplikaciju, koja mesečno broji 1.3 miliona aktivnih korisnika, već neko vreme kontinuirano unapređuje novim uslugama. Početkom 2024, biće dostupno u aplikaciji i nekoliko digitalnih noviteta poput tutorijala usluga, notifikacija o plaćanju računa u realnom vremenu ili provere lokacije za uvođenje Hiperneta.

Kompanija ima snažan fokus na pitanja zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja (ESG). Njihov cilj je da ostalog, do 2028. godine sakupe i recikliraju 50% više elektronskog otpada i ujedno smanje upotrebu papira i plastike za najmanje 20% do 2028. godine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб ин

    6. januar 2024 | 07:30

    Стварно све похвале и за услуге и за особље у Лозници. Цела породица ми је прешла из МТС-а и презадовољни смо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA