Vreme čitanja: oko 1 min.

OpenAI lansirao GPTs Store: Nova era personalizovanih AI aplikacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova platforma, čiji je dolazak najavljen krajem novembra 2023. godine, omogućava korisnicima da razvijaju i dele sopstvene verzije ChatGPT-a

  • 0

U svetu tehnologije, inovacija nikada ne miruje. Najnoviji korak napred čini OpenAI sa svojom platformom GPTs Store, koja predstavlja revolucionarni prodor u polju veštačke inteligencije (AI). Lansirana kao integracija unutar popularne ChatGPT platforme, GPTs Store otvara vrata ka novim horizontima kreiranja i deljenja personalizovanih AI aplikacija.

Ova platforma, čiji je dolazak najavljen krajem novembra 2023. godine, omogućava korisnicima da razvijaju i dele sopstvene verzije ChatGPT-a. Raznovrsnost aplikacija koje GPTs Store nudi je impresivna - od alata za pisanje i analizu, preko obrazovnih resursa i programerskih alata, do lifestyle aplikacija i kreatora slika kao što je DALL-E.

Pristup GPTs Store-u trenutno je moguć samo za korisnike ChatGPT Plus, Enterprise i Team verzija, čime se osigurava visok nivo kvaliteta i bezbednosti. Proces deljenja GPT aplikacija započinje čuvanjem GPT-a za "Sve" sa javno dostupnim linkom, a završava se verifikacijom preko ugrađenog Builder Profile u opciji "Settings". OpenAI je posebnu pažnju posvetio bezbednosti, implementirajući sistem pregleda koji sprečava distribuciju štetnog sadržaja.

Pored GPTs Store-a, OpenAI uvodi i ChatGPT Team, verziju ChatGPT-a prilagođenu za korporativnu upotrebu. Ova verzija omogućava kompanijama da se pretplate i koriste ChatGPT u poslovnom okruženju, sa cenama koje se kreću od 25 do 30 dolara po korisniku mesečno. ChatGPT Team osigurava segregaciju podataka, čime se garantuje da sve informacije unutar kompanije ostaju poverljive.

GPTs Store nije samo još jedna platforma na tržištu; ona predstavlja novi talas u svetu AI tehnologija. Sa širokim spektrom primena i mogućnosti za inovacije, ova platforma pruža korisnicima ne samo alate za rad, već i prozor u budućnost tehnološkog razvoja. Kako se GPTs Store razvija, očekuje se proširenje mogućnosti za kreiranje i deljenje personalizovanih AI aplikacija, što će korisnicima omogućiti veću fleksibilnost i kreativnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA