Vreme čitanja: oko 1 min.

Po uzoru na Netflix i Disney+, Hulu i ESPN+ počeće da sprečavaju deljenje lozinke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija planira da analizira korisničke naloge kako bi se osiguralo da se pridržavaju novih pravila, a oni koji prekrše uslove mogu se suočiti sa ograničavanjem ili čak terminacijom svojih naloga

  • 0
Disney, Hulu Foto: Top_CNX / Shutterstock.com

Disney je odlučio da stane na put praksi deljenja lozinki između korisnika na svojim platformama Disney+, Hulu i ESPN+. Ova odluka dolazi u trenutku kada sve više kompanija preduzima korake kako bi ograničile ovu praksu, koja je postala uobičajena među korisnicima širom sveta.

Hulu je obavestio svoje pretplatnike putem mejla o uvođenju ograničenja na deljenje naloga van domaćinstva korisnika, koja će početi od 14. marta. Slične mere biće primenjene i na platformama Disney+ i ESPN+, čiji su korisnički ugovori nedavno ažurirani kako bi jasno stavili do znanja da je zloupotreba identiteta drugih korisnika, uključujući korišćenje tuđih korisničkih imena i lozinki, strogo zabranjena.

Iako nije precizirano kada je tačno dodata klauzula o deljenju lozinki, jasno je da Disney namerava da sprovede ozbiljnu borbu protiv deljenja lozinki. Kompanija planira da analizira korisničke naloge kako bi se osiguralo da se pridržavaju novih pravila, a oni koji prekrše uslove mogu se suočiti sa ograničavanjem ili čak terminacijom svojih naloga.

Ova strategija nije nova, šta više, može se reći da ih je inspirisao Netflix koji je već sproveo slične mere, i koje su rezultirale značajnim porastom broja novih pretplatnika. Prošle nedelje, Netflix je objavio da je dostigao rekordan broj pretplatnika u četvrtom kvartalu, što mnogi pripisuju upravo uspešnom suzbijanju deljenja lozinki.

Direktor Disney-ja, Bob Ajger, naglasio je važnost ovog poteza još u avgustu, ističući da kompanija vidi veliku priliku za rast poslovanja kroz regulisanje pristupa svojim servisima. Očekuje se da će Iger na predstojećem pozivu za objavu finansijskih rezultata prvog kvartala, zakazanom za 7. februar, pružiti dodatne informacije o planovima kompanije za dalje korake u suzbijanju deljenja lozinki.

Sa ovim potezom, Disney se pridružuje rastućem broju kompanija koje preduzimaju korake ka zaštiti svojih sadržaja i osiguravanju poštenog korišćenja svojih usluga, što bi moglo imati dugoročne posledice na industriju streaming servisa kao celinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA