Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple će tek kasnije ove godine otkriti svoje planove za veštačku inteligenciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuk je ostao uzdržan, ističući da kompanija vidi "ogromnu priliku" u širokom spektru AI tehnologija, uključujući generativnu veštačku inteligenciju

  • 0
Tim Cook, Tim Kuk -  Apple CEO Foto: Tanjug/AP

Na nedavnom predstavljanju kvartalnih finansijskih rezultata, Tim Kuk, generalni direktor Apple-a, nagovestio je da će kompanija kasnije ove godine podeliti više informacija o svojim aktivnostima u oblasti veštačke inteligencije. Iako nije pružio konkretne detalje, Kukova izjava ukazuje na to da Apple pažljivo kroji svoj odgovor na sveprisutni trend generativne veštačke inteligencije u tehnološkom sektoru.

Objava dolazi u trenutku kada je Apple izvestio o finansijskim rezultatima koji su premašili očekivanja, zahvaljujući visokim profitnim maržama, iako je prihod bio samo neznatno viši od prognoza. Sa rekordnih 2.2 milijarde aktivnih uređaja, Apple nastavlja da utvrđuje svoju dominaciju na tržištu.

Uprkos visokom interesovanju analitičara za više informacija o Apple-ovim planovima za veštačku inteligenciju, Kuk je ostao uzdržan, ističući da kompanija vidi "ogromnu priliku" u širokom spektru AI tehnologija, uključujući generativnu veštačku inteligenciju.

Osim toga, Kuk je izrazio optimizam povodom poslovnih mogućnosti koje nudi novi Vision Pro headset, navodeći rani interes velikih korporacija kao što su Walmart i SAP.

Detalji o Apple-ovim inovacijama u veštačkoj inteligenciji iščekuju se sa velikim zanimanjem, dok kompanija obećava da će kasnije ove godine pružiti uvid u svoje tehnološke napretke i planove za budućnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA