Vreme čitanja: oko 1 min.

Izazovi za Reddit uoči planiranog izlaska na berzu: Nokia Technologies ih tužila za kršenje patenata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj pravni izazov dolazi u trenutku kada Reddit potpisuje značajan ugovor sa Google-om, vredan 60 miliona dolara godišnje

  • 0
Reddit Foto: Ink Drop, Shutterstock

Neposredno pre planiranog izlaska na berzu (IPO), Reddit se suočava sa optužbama Nokia Technologies za kršenje patenata. Ove optužbe, koje su detaljno iznete u izveštaju američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC), stavljaju Reddit u nezavidan položaj usred priprema za IPO.

Nokia, kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u licenciranju i tehnološkom razvoju, navodi da je uložila preko 50 milijardi evra u stvaranje bogatog portfolija od 30,000 patenata i zahteva za patente, čime je postavila temelje za ove optužbe.

Ovaj pravni izazov dolazi u trenutku kada Reddit potpisuje značajan ugovor sa Google-om, vredan 60 miliona dolara godišnje, koji omogućava korišćenje sadržaja platforme za obuku AI modela. Ova saradnja dodatno je privukla pažnju Federalne trgovinske komisije (FTC), koja planira istragu o praksama deljenja sadržaja korisnika.

Uoči IPO-a, Reddit se nada dostizanju tržišne vrednosti od 6,5 milijardi dolara, s akcijama koje bi trebalo da budu dostupne na Njujorškoj berzi 21. marta. Ove pravne prepreke i partnerstva mogu biti ključni faktori koji će uticati na budući uspeh kompanije na tržištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA