Vreme čitanja: oko 1 min.

Google Podcasts danas prestaje sa radom: Evo kako da pređete na YouTube Music

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici imaju rok do jula 2024. godine da prenesu svoje podatke na drugu platformu, nakon čega više neće imati tu mogućnost

  • 0
Google Podcasts Foto: Primakov / Shutterstock.com

Google Podcasts zvanično prestaje sa radom danas, 2. aprila, čime se korisnici podstiču da pređu na novu platformu za slušanje podkasta. Ova odluka je deo Google-ove strategije da YouTube Music postane glavna platforma za audio sadržaj, uključujući i podkaste. S obzirom na to da je početna najava o gašenju platforme Google Podcasts data još u septembru 2023. godine, korisnici su imali dovoljno vremena da se pripreme za ovu promenu.

YouTube Music je već dobio niz ažuriranja koja ga čine idealnim mestom za sve ljubitelje podkasta. Dodata je posebna sekcija za podkaste, zajedno sa thumbnail-ovima, time stamp-ovima i plejlistama. Takođe su implementirane promene u korisničkom interfejsu koje olakšavaju pronalaženje novih emisija, kao i mogućnost laganog prelaska sa audio na video podcaste i obrnuto.

Kako bi olakšao prelazak sa Google Podcasts na YouTube Music, Google nudi opciju migracije podataka na YouTube Music ili na podržane treće platforme, mada ovaj proces može biti složeniji. Korisnici imaju rok do jula 2024. godine da prenesu svoje podatke na drugu platformu, nakon čega više neće imati tu mogućnost, prema Google-ovoj stranici za podršku.

Za one koji žele da pređu na YouTube Music, proces je relativno jednostavan: potrebno je otvoriti Google Podcasts aplikaciju, izabrati opciju za izvoz pretplata, instalirati YouTube Music i preneti podatke.

Za one koji preferiraju prelazak na treću platformu, potrebno je eksportovati 'OPML' datoteku iz Google Podcasts aplikacije i učitati je na platformu koja podržava ovaj format. Neki od preporučenih aplikacija koje podržavaju 'OPML' format su Podcast Addicts, Cast Box, ili Pocket Casts, pri čemu Pocket Casts nudi najjednostavniji interfejs za uvoz datoteka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA