Vreme čitanja: oko 1 min.

Google počinje sa blokiranjem mejlova pošiljalaca koji ne ispunjavaju ove standarde

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni cilj ovih promena jeste jačanje odbrane protiv spama i phishing napada

  • 0
Gmail, Gmejl Foto: Unsplash

Google je započeo sa primenom novih standarda za filtriranje mejlova, uvođenjem strožijih pravila za pošiljaoce koji na dnevnom nivou šalju više od 5.000 poruka korisnicima Gmaila. Glavni cilj ovih promena jeste jačanje odbrane protiv spama i phishing napada, zahtevajući od pošiljalaca da implementiraju SPF/DKIM i DMARC autentifikaciju za svoje domene.

Nove smernice takođe zahtevaju od pošiljalaca masovne e-pošte da izbegavaju slanje neželjenih poruka, da obezbede opciju za otkazivanje pretplate jednim klikom i da odgovore na zahteve za odjavu u roku od dva dana.

Stope neželjene pošte takođe moraju da se održavaju ispod 0,3%, a zaglavlja "Od" ne smeju se lažno predstavljaju kao Gmail. Neusaglašenost sa smernicama može dovesti do problema sa isporukom e-pošte, uključujući odbijanje mejlova ili automatsko slanje mejlova u foldere sa neželjenom poštom.

Google-ova veštačka inteligencija igra ključnu ulogu u blokiranju skoro 15 milijardi neželjenih mejlova dnevno, što pokazuje ozbiljnost sa kojom Google pristupa zaštiti svojih korisnika od neželjenih sadržaja.

Savetujemo pošiljaocima da iskoriste trenutni period za prilagođavanje svojih procesa slanja mejlova novim smernicama, kako bi osigurali uspešnu isporuku svojih poruka i izbegli moguće sankcije. Ove mere su uvedene s namerom da se poboljša bezbednost i integritet e-poštanskog saobraćaja na Gmailu, čineći ga sigurnijim za sve korisnike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA