Vreme čitanja: oko 1 min.

Meta će vam možda platiti ako vaši Threads postovi budu dovoljno dobri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da bi bili kvalifikovani za novčane bonuse, kreatori moraju da generišu sadržaj koji privlači veliku pažnju korisnika

  • 0
Meta Threads Foto: Shutterstock

Meta, kompanija koja stoji iza popularnih platformi kao što su Facebook i Instagram, započinje testiranje programa koji bi trebalo da novčano nagrađuje kreatore sadržaja na  aplikaciji Threads, potvrdio je portparol kompanije za Business Insider. Ovaj potez dolazi kao deo nastojanja kompanije da podstakne stvaranje i deljenje sadržaja, što bi moglo da doprinese zadržavanju korisnika i konkurentnosti u odnosu na druge platforme kao što su Maskov X, kao i novije platforme poput Bluesky i Mastodon.

Da bi bili kvalifikovani za novčane bonuse, kreatori moraju da generišu sadržaj koji privlači veliku pažnju korisnika, navodi se na Instagramovoj stranici za pomoć. Međutim, postovi sa manje od 2.500 kvalifikovanih pregleda neće biti uzeti u obzir za isplatu.

Ovo nije prvi put da Meta eksperimentiše sa bonusima za kreatore; ranije je kompanija testirala slične programe za Instagram, naglašavajući angažman na objavama u obliku reelsa, foto karusela i pojedinačnih fotografija.

Threads aplikacija je zabeležila značajan rast nakon lansiranja u julu prošle godine, ali je vrlo brzo počela da gubi korisnike. Međutim, prema rečima Marka Zakerberga, izvršnog direktora Mete, Threads je do februara imao više od 130 miliona aktivnih mesečnih korisnika.

Pored Threads, Meta testira i novi program "Spring Bonus" za Instagram, gde planira da nagrađuje kreatore za angažman na reelsima, foto karuselima i pojedinačnim fotografijama. Ovi potezi ukazuju na kontinuiranu posvećenost Mete podršci kreatorima sadržaja i inovacijama unutar svojih platformi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA