Vreme čitanja: oko 1 min.

LinkedIn uvodi verifikaciju regrutera u borbi protiv prevara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj potez dolazi kao odgovor na rastući problem lažnih poslovnih ponuda koje često imaju za cilj prikupljanje osetljivih finansijskih podataka korisnika

  • 0
LinkedIn, logo, kompanija, Huawei P10  telefon Foto: Shutterstock

U nastojanju da se suprotstavi sve češćim prevarantskim aktivnostima, LinkedIn je predstavio novi proces verifikacije namenjen poslovnim regruterima. Ovaj potez dolazi kao odgovor na rastući problem lažnih poslovnih ponuda koje često imaju za cilj prikupljanje osetljivih finansijskih podataka korisnika.

Ključna novina jeste uvođenje bedža sa oznakom provere za verifikovane regrutere. Ovaj bedž će biti vidljiv na profilima regrutera, dajući tako dodatnu sigurnost i verodostojnost njihovim identitetima. Pored toga, prilikom slanja poruka potencijalnim kandidatima, u okviru informacija o profilu regrutera pojavljivaće se bedž koji potvrđuje njihovu verifikaciju.

Proces verifikacije za regrutere odvija se na sličan način kao i za druge naloge na platformi. Regruteri mogu da dostave radnu e-poštu iz verifikovane kompanije ili da sarađuju s partnerima poput organizacije CLEAR kako bi završili proces verifikacije.

LinkedIn ističe da se većina lažnih naloga identifikuje i blokira pre nego što dođe do prijava od strane korisnika. Uvođenje dodatne verifikacije cilja na rešavanje problematičnih "graničnih slučajeva" koji bi mogli proći kroz postojeće filtere za detekciju.

Wei Tu, potpredsednik sektora za poverenje u inženjerstvu na LinkedInu, izjavio je da je cilj ove inicijative da se članovima platforme pruži veća transparentnost i kontrola, omogućavajući im da donose informisane odluke.

Međutim, važno je napomenuti da verifikacija trenutno nije dostupna na svim tržištima. LinkedIn aktivno radi na proširenju dostupnosti verifikacije za sve korisnike, težište stavlja na unapređenje sigurnosti i poverenja među svojim članovima.

Implementacija nove funkcije verifikacije za regrutere počeće ove nedelje, čime LinkedIn čini važan korak napred u borbi protiv prevara i unapređenju sigurnosti na platformi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA