≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki planovi za Japan: Microsoft ulaže milijarde u AI i cloud tehnologije, stiže i OpenAI

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za Microsoft će ovo biti najveća investicija u ekonomiju Japana od početka poslovanja u toj zemlji

  • 0
Microsoft, Majkrosoft Foto: Tanjug/AP

Američka korporacija Microsoft će u naredne dve godine uložiti 2,9 milijardi dolara u razvoj cloud infrastrukture i veštačke inteligencije u Japanu, izjavio je predsednik Microsofta Bred Smit.

On je u intervjuu za japansku agenciju Nikkei naveo i da američka kompanija namerava da otvori istraživačku laboratoriju u Tokiju, kao i da nauči tri miliona Japanaca da koriste alate veštačke inteligencije u naredne tri godine.

Za Microsoft će ovo biti najveća investicija u ekonomiju Japana od početka poslovanja u toj zemlji.

"Konkurentnost svakog dela japanske ekonomije će zavisiti od usvajanja veštačke inteligencije", rekao je Smit, dodajući da je AI od suštinskog značaja za "održavanje rasta produktivnosti, čak i kada se zemlja suočava sa padom broja stanovnika".

Kompanija za razvoj veštačke inteligencije OpenAI će prema nedavnom pisanju Bloomberga u Tokiju uskoro otvoriti svoju treću kancelariju u inostranstvu.

OpenAI prema tvrdnjama Bloomberga želi da proširi svoje usluge na japanskom jeziku kako ne bi zaostala za lokalnim tehnološkim korporacijama kao što su Softbenk i NTT.

Pored toga, kompanija namerava da sarađuje sa japanskom vladom na razvoju regulatornih standarda za oblast veštačke inteligencije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA