Vreme čitanja: oko 4 min.

HONOR na VivaTech događaju predstavio četvoroslojnu AI arhitekturu i nastavak saradnje sa Google Cloud-om

A. V.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Doživite fotografisanje portreta studijskog kvaliteta uz AI podršku na novoj HONOR 200 seriji

  • 0
Honor Foto: Promo

Globalni tehnološki brend HONOR debitovao je na VivaTech događaju, jednom od najvećih tehnoloških u Evropi. Tokom svoje glavne prezentacije, HONOR je predstavio svoj inovativni pristup veštačkoj inteligenciji na uređajima i otkrio svoju pionirsku četvoroslojnu AI strategiju. HONOR je takođe najavio predstojeća Gen-AI iskustva u saradnji sa Google Cloud-om, koja će biti integrisana u njihove pametne telefone, otvarajući uzbudljive mogućnosti za poboljšanje korisničkog iskustva.

-U kompaniji HONOR čvrsto verujemo da kombinovanjem moći personalizacije, intuitivnosti i zaštite privatnosti veštačke inteligencije na uređajima, svi mogu sigurno i bezbedno iskoristiti pun AI potencijal - rekao je George Zhao, generalni direktor kompanije HONOR Device Co., Ltd.

-Takođe, izuzetno nam je drago što nastavljamo saradnju sa Google Cloud-om. Na ovaj način, koristeći naše zajedničko iskustvo iskoristićemo potencijal ovog hibridnog pristupa i pružiti još besprekornija AI iskustva našim korisnicima.

Predstavljanje HONOR četvoroslojne AI arhitekture

Tokom zvaničnog predstavljanja, HONOR je otkrio svoju četvoroslojnu AI arhitekturu istakavši strateški fokus na integraciji AI u MagicOS. Ova arhitektura se sastoji od različitih slojeva, pri čemu se na osnovnom sloju nalazi AI za više uređaja i operativnih sistema, što čini temelj otvorenog ekosistema omogućavajući deljenje računarske snage i usluga između različitih uređaja i operativnih sistema. Nadograđujući ovaj temelj, platformski AI sloj omogućava personalizovan operativni sistem, olakšavajući interakciju između korisnika i računara na osnovu njihovih namera i prilagođenu alokaciju resursa. Na trećem nivou, AI na nivou aplikacija donosi talas inovativnih, generativnih AI aplikacija koje će transformisati korisničko iskustvo. Na samom vrhu, interfejs sloj za Cloud-AI usluge pruža korisnicima jednostavan pristup obimnim cloud uslugama, uz istovremeno naglašavanje zaštite privatnosti, stvarajući sveobuhvatno i napredno AI iskustvo.

U okviru MagicOS 8.0, Magic Portal predstavlja prvi UI baziran na namerama u industriji, koji razume korisničko ponašanje i pojednostavljuje kompleksne zadatke u jednostavne procese. Trenutno, Magic Portal podržava 100 najpopularnijih aplikacija u sedam različitih kategorija, uključujući putovanja, produktivnost, komunikaciju, pretragu, zabavu, kupovinu i društvene mreže, sa planovima za proširenje kako bi se omogućila još bolja i inteligentnija AI iskustva u budućnosti.

Kao deo četvoroslojne arhitekture, HONOR ima u planu integraciju najnovijih iskustava Gen-AI, pokretanih Google Cloud-om, u svoje nadolazeće pametne telefone. Ovo obećava korisnicima novu razinu inteligencije i inovacije uz unapređenu zaštitu privatnosti.

HONOR VivaTech Panel Discussion Foto: Promo/ HONOR

Revolucionarno portert iskustvo sa HONOR 200 serijom

Nakon uspešnog lansiranja AI Motion Sensing Capture, najsavremenije funkcije koja koristi veštačku inteligenciju za automatsko fotkanje brzih radnji, HONOR je najavio da će predstojeća serija, HONOR 200, podići mobilnu fotografiju na viši nivo sa potpuno novim AI-poboljšanim iskustvom portreta.

HONOR 200 serija spremna je da napravi revoluciju u portretnoj fotografiji tako što će u svaki korak procesa uneti Harcourt majstorstvo, legendarnog francuskog foto studija poznatog po portretnim fotografijama, korišćenjem AI tehnologije za rekreaciju legendarnih efekata osvetljenja i senki legendarnog studija.

Korišćenjem veštačke inteligencije za učenje iz ogromne baze podataka portreta Studija Harcourt, HONOR 200 serija je uspešno razložila ceo proces portretne fotografije na devet različitih koraka i savršeno replicira metodu Studija Harcourt, obezbeđujući besprekorne portrete studijskog kvaliteta pri svakom fotkanju.

Serija HONOR 200 biće lansirana u Parizu 12. juna, a pokreće ga MagicOS 8.0, dodatno učvršćujući posvećenost kompanije HONOR demokratizaciji AI tehnologije. U pokušaju da AI učini dostupnom široj publici, HONOR je takođe najavio planove za uvođenje MagicOS 8.0 na svoje HONOR Magic V2 i HONOR 90 uređaje, omogućavajući većem broju korisnika da iskuse moć veštačke inteligencije.

HONOR VivaTech Panel Discussion Foto: Promo/ HONOR

Sinergija čoveka i veštačke inteligencije: Pametni uređaji za bolju budućnost

Na događaju, HONOR je organizovao sadržajnu panel diskusiju sa uglednom stručnjakinjom iz industrije Dr. Justine Cassell. Tema diskusije bila je budućnost multimodalne interakcije, naglašavajući kako ova integracija poboljšava praktičnost i zaštitu privatnosti za korisnike pametnih uređaja.

-Veštačka inteligencija na uređaju može bolje osnažiti pojedince - naglasio je George.

-AI na uređaju nudi personalizovane preporuke dok čuva privatnost korisnika zadržavanjem podataka na samom uređaju. Na primer, HONOR funkcija Magic Portal omogućava korisnicima da zadrže kontrolu nad izborom usluga i donošenjem odluka, naglašavajući AI pristup orijentisan ka ljudima.

HONOR VivaTech Panel Discussion Foto: Promo/ HONOR

Što se tiče multimodalne interakcije, Dr. Justine Cassell je primetila:

-Ljudi žive multimodalno. Porast uređaja koji se nose na telu, poput prstenova i bedževa, zajedno sa moćnim pametnim telefonima, pokazuje sve veću udobnost sa AI koja integriše verbalni jezik, neverbalne signale kao što su gestovi i izrazi lica, i elemente kao što je intonacija govora. Ovo predviđa usvajanje AI sistema osetljivog na multimodalne interakcije na telefonima. Što više modaliteta možemo uključiti u AI sistem, to ćemo moći da pomognemo većem broju različitih ljudi.

-Pristup orijentisan ka ljudima je ključna filozofija HONOR dizajna, sa korisnikom u centru svih uređaja - rekao je George.

-Uz pomoć veštačke inteligencije, integracija među uređajima može objediniti jedinstvene prednosti različitih uređaja. Umesto da svaki uređaj uči ponašanje korisnika zasebno, ovaj pristup omogućava prepoznavanje korisničkih namera na makro nivou, pružajući prilagođene preporuke i sugestije.

Za više informacija, posetite HONOR na internetu na www.hihonor.com.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Uzbudljiva vožnja kroz inovacije: Ekskluzivni događaj kompanije HONOR u Porsche Experience Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA