FACEBOOK VIRUS PONOVO HARA: Zaštitite se na vreme, evo i kako!

Ovaj virus se širi putem poruka. Na prvi pogled deluje kao da vam je neko od vaših prijatelja poslao fotografiju, a u stvari je ona automatski poslata i sadrži zakačen zip fajl, koji kada se skine i otvori automatski inficira vaš računar

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • paff

    29. maj 2014 | 13:37

    svako ko iole zna da koristi internet godinama ne napipa nijedan virus bavim se programiranjem a i nekad se bavio hakovanjem krekovanjem itd itd pa znam kako i na koji nacin zaraziti tudj racunar pa i kako da izbegnem opasnost i zarazu ;) a sto se tice ovog virusa nije samo u pitanju DSCN_xxxxx.zip ima ih mnogo stalno menja naziv kako bi teze bio za detektovanje i gasenje od strane fb-a zato evo jedan savet pre nego kliknete na .gzip .zip .rar .exe fajl u chatu sa nekim od prijatelja prvo pitajte dal vam je poslao neki fajl i ako jeste sta je u pitanju jer vecina njih i neznaju da im racunar salje ove viruse i tako zaraze svoje prijatelje

  • Gask

    29. maj 2014 | 09:59

    Kad god da mi stigne nova verzija tog virusa odmah ga posaljem Avast-u. Obicno naprave definiciju kroz dan-dva. Nema potrebe za obaranjem sistema s obzirom da virus ne prouzrokuje nikakvu trajnu stetu sistemu. Avast nije jedina Anti-virus grupa koja prima sumljive file-ove u potrazi za virusima. Informisite se o svom antivirusu i o tome kako mozete da pomognete sebi a i drugima sa ovim problemom.

  • CorsaiR

    29. maj 2014 | 07:18

    Jednostavno kad vidite takvu poruku koja sadrzi neki .zip fajl nemojte preuzimati i necete se zaraziti ;) Inace, sam virus je blagi pokusaj nekog propalog programera ili nekog ko nema blage veze sa zivotom, taj "virus" bi trebalo da radi sledece: - napravi folder u root C: particije ( C:\src\ ) i u njemu smesti gomilu nekih nepotrebnih fajlova koji uglavnom oduzimaju resurse racunara i sl. Jednostavno otvorite task manager, pronadjite proces (uglavnom su neki random brojevi i .exe ekstenzija), nadjite odakle se pokrenuo i otvorite iza task manager-a, zatim morate biti brzi, ugasite imenovani proces i brzo izbrisite sve iz foldera ili ceo folder (kad kazem brisanje mislim na SHIFT+DELETE), vreme izmedju gasenja i samog pokretanja istog fajla je 0.8 sekundi tako da morate biti brzi. Aj srecno i ne klickajte bezveze na bilo sta sto dobijete od nekog. P.S. mozete skinuti fajl i otpakovati ga da vidite sta sadrzi isti, bitno je samo da ne pokrenete aplikaciju, jer tad pokrecete "virus".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA