MICROSOFT: Nemamo nikakve veze sa nigerijskom prevarom i nagradom od 900.000 dolara

- E-mail poruke u kojim se zahteva dostavljanje ličnih podataka Microsoft-u nije uputio sam Microsoft, i predstavljaju zloupotrebu imena kompanije. Microsoft apeluje da se na e-mail poruke ovakve sadržine ne odgovara - stoji u saopštenju kompanije

  • 0

Nedavno smo pisali o takozvanim nigerijskim prevarama, u kojima prevaranti putem e-mailova na lukav i dobro osmišljen način pokušavaju da iznude novac od ljudi širom sveta. U jednom od takvih e-mailova pominje se i kompanija Microsoft, od koje ste navodno osvojili 900.000 dolara.

Naravno, retki su oni koji bi se "upecali" na ovako nešto, ali da prevaranti nemaju nekakvu računicu, sigurno je da to ne bi radili.

Ovako je izgledao e-mail u kojem ste od Microsoft-a "dobili" skoro miliona dolara, a u njemu prevaranti traže vaše ime, državu u kojoj živite i broj telefona:

Povodom ovoga oglasila se i kompanija Microsoft.

- E-mail poruke u kojim se zahteva dostavljanje ličnih podataka Microsoft-u nije uputio sam Microsoft, i predstavljaju zloupotrebu imena kompanije. Microsoft apeluje da se na e-mail poruke ovakve sadržine ne odgovara - stoji u saopštenju.

Zaštita od ove vrste prevare još uvek ne postoji. Bez obzira što veliki broj e-mail klijenata (Gmail, Yahoo, Outlook…) sadrže takozvane "spam filtere" koji poštu ovog tipa automatski smeštaju u spam folder, i dalje se može desiti da koja poruka procuri u inbox i deluje realno.

Zbog toga, jedino što možemo jeste da pazimo šta klikćemo i otvaramo na mreži, a slanje ličnih informacija, uključujući i informacije o bankovnim računima putem interneta nikako nije dobra ideja.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA