Pajrat Bej lansira servere u Zemljinu orbitu!

Momci sa najpoznatijeg torent sajta nameravaju da siguran "zaliv" za svoje podatke nađu na nebu, gde bi bili van domašaja FBI i korporacija koje godinama žele da ih ugase

  • 0

S obzirom na poslednje događaje u vezi sa za gašenjem "Megaaplouda" i sve veći pritisak muzičke i filmske industrije na servise za deljenje sadržaja, u Pajrat Beju pokušavaju da nađu rešenje koje bi moglo da ih spasi stalnih pritisaka FBI i organizacija koje već godinama žele da ga ugase.

Naime, oni svoje servere nameravaju da stave doslovno izvan stroge ruke zakona – u Zemljinu orbitu: sa tim na umu, oni su na svom blogu objavili da je zahvaljujući razvoju bespilotnih letelica kojima se može upravljati putem GPS-a, malim i snažnim računarima i snažnoj radioopremi moguće poslati servere i nekoliko desetina kilometara u nebo.

Ekipi sa "Torentfrika" su rekli da svako zna šta je Pajrat Bej, a ubudućnosti će se pitati: gde je Pajrat Bej. Oni te servere nazivaju niskoorbitnim serverskim stranicama ("Low Orbit Server Stations" - LOSS) koji će biti smešteni oko 50 km u orbiti (navodno će prva bespilotna letelica kružiti iznad međunarodnih voda) i trebalo bi da prenose podatke brzinom od 100Mbps, a putem njih korisnici bi se povezivali sa serverima koji se nalaze na tajnim lokacijama.

Svi detalji oko načina na koji bi njihove serverske stanice trebalo da rade još nisu ni njima u potpunosti poznati, ali su na zvaničnom blogu dali jasno do znanja kako više neće da se ograničavaju na skladištenje podataka samo na zemlji.

Napominju da će svako ko bude hteo da im ugasi servere morati da ih napadne avionima, što će oni smatrati - objavom rata! Pitanje je kako će na ovu vest reagovati FBI i korporacije, i možemo li očekivati širenje ACTA i na svemir?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA