NE POSTOJI VIŠE JEZIK KOJI NE RAZUMETE: Isprobajte Skype prevodioca u realnom vremenu (VIDEO)

Za sada nije poznato koliko će jezika biti dostupno za prevode uživo, ali je dobra stvar to što će prevodi funkcionisati i za otkucane reči na Skype-u

  • 2

Svi su bili impresionirani kada je Microsoft nedavno prezentovao novu opciju za Skype koja prevodi strani jezik u realnom vremenu. Generalni direktor kompanije iz Redmonda, Satja Nadela, tada je otkrio da želi da omogući povezivanje između ljudi koji ne pričaju istim jezikom, a sada je stiglo vreme i da svi korisnici isprobaju ovu fenomenalnu mogućnost.

Skype Translator je realizacija projekta prepoznavanja govora i prevođenja, a na njemu Microsoft radi već dugi niz godina. Još od prvog pogleda na mogućnosti ovog projekta, bilo je jasno da je reč o budućnosti međunarodnih komunikacija.

Kompanija Microsoft sada je otvorila mogućnost registracije korisnika, u sklopu vrlo ograničenog Preview programa, baš kao što su i najavili pre nekoliko meseci. Sa više od 300 miliona korisnika Skype-a, koji na njemu provode više od dve milijarde minuta, softverski gigant se sprema za početak uklanjanja jezičkih barijera.

U narednim nedeljama Microsoft će objaviti dodatne informacije, a registrovanje za učestvovanje u testiranju možete uraditi OVDE. Ova verzija Skype-a dostupna je za Windows 8.1 uređaje.

Za sada nije poznato koliko će jezika biti dostupno za prevode uživo. Dobra stvar je što će prevodi funkcionisati i za otkucane reči na Skype-u. Kompanija je do sada demonstrirala prevode sa kineskog i nemačkog na engleski, i obrnuto.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA