YOUTUBE UVEO NOVINE: Od sada možete kreirati GIF formate

Youtube još uvek nije izdao zvanično saopštenje povodom uvođenja nove opcije u svoj servis, ali se pretpostavlja da će ovo unapređenje dodatno podići posetu i povećati popularnost ovog sajta

  • 0

Iako je Youtube najveći svetski servis za postavljanje video klipova, kada je reč o GIF formatima, prednost su imali neki manji sajtovi koji su se "specijalizovali" za pravljenje ovakvih formata. Ipak, Youtube planira da preuzme primat i na tom polju, zahvaljujući svom novom programu "GIF maker."

Pravljenje ovih klipova je veoma jednostavno: na video sa mogućnošću GIF formata jednostavno kliknete na "share", zatim na "GIF", nakon čega možete "olikovati", odnosno napraviti svoj klip.

Maksimalna dužina snimka je šest sekundi, pri čemu je omogućena opcija ubacivanja teksta na vrh i dno slike. Sam proces pravljenja GIF formata traje svega par sekundi.

Youtube još uvek nije izdao zvanično saopštenje povodom uvođenja nove opcije u svoj servis, ali se pretpostavlja da će ovo unapređenje dodatno podići posetu i povećati popularnost ovog sajta.

GIF (engl. Graphic Interchange Format) jedan je od najčešće korištenih grafičkih formata za razmenu slika na internetu. GIF je 8-bitni (jedan piksel predstavljen je jednim bajtom) bitmap grafički format koji koristi paletu od maksimalno 256 boja.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA