Uz ovih nekoliko trikova, Facebook vas više neće iritirati! (FOTO)

Potrebno vam je samo nekoliko minuta kako bi Facebook učinili interesantnijim mestom, a počnite sa pet saveta koji slede u nastavku

  • 0

Činjenica je da vreme provedeno na društvenim mrežama često ume da bude frustrirajuće iskustvo, naročito kada vas prijatelji bombarduju dosadnim postovima.

Loša vest je da su algoritmi koji odlučuju šta će se pojaviti u našim "News Feed-ovima" strogo čuvana tajna, a najpopularnija društvena mreža tvrdi da se postovi biraju na osnovu naših konekcija i aktivnosti na Facebook-u. Na svu sreću, korisnici imaju moć da promene nekoliko stvari kako bi postovi koji se pojavljuju bili kvalitetniji.

PREKINITE DA PRATITE LJUDE KOJI VAS IRITIRAJU

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Najbrži i najlakši način da prekinete da vidite dosadne postove koji vas iritiraju, jeste da "unfollow" prijatelje na Facebook-u. Ovo znači da ćete i dalje ostati prijatelji, ali se postovi te osobe više neće pojavljivati u vašem "News Feed-u". Sve što trebate da uradite jeste da kliknete na strelicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu posta, i zatim odaberete opciju "Unfollow (Ime)".

IZBEGAVAJTE SADRŽAJ ODREĐENIH STRANICA

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Korisnicima je takođe na raspolaganju mogućnost da uklone postove određenih Facebook stranica. Ovo je naročito korisno ukoliko imate prijatelje koji često šeruju nešto sa određenih stranica koje vas uopšte ne interesuju.

Kada vidite post sa određene stranice koja vas ne zanima, takođe kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu i odaberite opciju "Hide all from (ime)". Na taj način ćete i dalje viđati sve postove prijatelja, osim onih koje imaju vezu sa tom stranicom.

RECITE FACEBOOK-U KOJI VAS SADRŽAJ GNJAVI

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Možete reći Facebook-u koji tip postova želite da manje viđate u budućnosti. Bilo da je reč o postu koji prikazuje da je vaš prijatelj tagovan na slici nekog stranca, postovi koji imaju veze sa lokacijom (čekiranjem)... Sve ovo možete označiti kao neinteresantnim, što znači da ćete takve objave u budućnosti viđati daleko manje.

Sve što je potrebno da uradite jeste da kliknete na strelicu u desnom uglu posta i odaberete opciju "I don't want to see this".

ODRATITE FACEBOOK-OV UPITNIK

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Facebook svojim korisnicima želi da pomogne maksimalno. Svi koji to žele mogu odraditi kratku anketu koja će poboljšati stvari koje se pojavljuju u vašem "News Feed-u". Kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu posta, zatim idite na "More Options", a potom na "Take a survey to make News Feed better".

Nakon toga pojaviće vam se određena pitanja sa slikama, a vaš zadatak je da svaki od tih postova rangirate. Na osnovu toga Facebook će "predvideti" koje postove da vam "servira" u budućnosti.

 PODESITE SAMI SVOJ NEWS FEED 

Foto: Flickr/ melenita2012 Foto: Flickr/ melenita2012

I za sam kraj, korisnici mogu sami podesiti određene stvari u svom "News Feed-u". Kako biste pristupili ovim opcijama neophodno je da kliknete na strelicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu Facebook-a (tamo gde idete na opciju "Log out"), i odaberete "News Feed Preferences".

Tu ćete pronaći rezultat koji sadržaj vam se najviše prikazuje, koga ste "Unfollow-ali", ali i pogledati koje grupe i stranice sve pratite.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA