Jutjub širi ponudu 3D video klipova

Sve kratke klipove aploadovane u 1080p formatu, Jutjub će od sada automatski konvertovati u 3D

  • 0

Jutjub će od sada sve kratke video klipove koji su aploadovani u 1080p formatu automatski konvertovati u 3D, objavila je ova kompanija, proširujući time beta verziju ovog servisa izbačenu prošle godine.

"Možete izabrati 3D gledanje u podešavanjima kvaliteta na vašem Jutjub plejeru, uzeti svoje 3D naočare i videti naš sajt u drugoj dimenziji", kaže zvanični blog post.

Septembra prošle godine, Jutjub je dodao 3D beta opciju, koja automatski konvertuje video klipove koji su aploadovani u stereoskopskom 3D formatu.

Gugl i Jutjub su takođe objasnili i kako funkcioniše proces 3d konverzije. U suštini, stereoskopski 3D zahteva da oči "vide" nešto drugačiju, nagibljenu sliku, koju zatim mozak kombinuje da bi stvorio iluziju 3D objekta. Gul procesuje originalni 2D video i stvara "dubinsku mapu", tražeći kombinaciju video karakteristika poput boje, spacijalnog lejauta i pokreta koje je već "naučio" proučavajući prethodne 3D klipove koji su aploadovani. Stvaranje dubinske mape dodaje drugu sliku koja je neophodna za 3D video.

Ako posedujete 3D naočare, ili 3D telefon, pogledajte ovaj video klip - samo ne zaboravite da izaberete 3D opciju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA