FEJSBUKU ODZVONILO: Više nije napopularnija društvena mreža. Evo koja je na prvom mestu!

Od prosečnih 5,39 društvenih mreža na kojima korisnici imaju otvorene profile, aktivno se koristi nešto manje od tri platforme, a na njih se dnevno utroši čak jedan sat i 40 minuta

  • 6

Broj aktivnih korisnika Facebooka, najraširenije društvene mreže u svetu opada, dok raste broj korisnika YouTubea, pokazuju rezultati istraživanja GlobalWebIndexa.

Istraživanje je pokazalo da je prošle godine Facebook ostao na vrhu po broju korisnika i popularnosti među prosečnim internet korisnicima. Međutim, broj aktivnih korisnika je pao za čitavih 9 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

FACEBOOK MESSENGER IMA NOVU FUNKCIJU: Da li ste provalili koju?

To znači da je među tinejdžerima Facebook tek na trećem mestu, iza YouTuba i Instagrama. Korisnici između 16 i 19 godina najviše koriste YouTube, Instagram, Twitter i Snapchat, pri čemu je Snapchat među tinejdžerima u SAD-u daleko popularniji od Facebook Messengera i WhatsAppa. To potvrđuje i podatak da će mladi čak 3,5 puta verovatnije koristiti Snapchat u odnosu na prosečnog korisnika interneta.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

Prema GWI-ovu istraživanju, od prosečnih 5,39 društvenih mreža na kojima korisnici imaju otvorene profile, aktivno se koristi nešto manje od tri platforme, a na njih se dnevno utroši čak jedan sat i 40 minuta.

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko®

    9. jun 2015 | 21:57

    A šta vam je to:-) ?

  • fejsaca

    9. jun 2015 | 23:08

    Ja sam pobegla sa istog kada su pocele da me dodaju za prijatelja tetke, strinke, sestrici i braticine od 12 godina.. Pritom, news feed mi je postao pun serovanih vesti sa ovog i drugih novinskih sajtova. Evo ne znam Bogumi..

  • Sans

    9. jun 2015 | 22:12

    I bilo je vreme odzvizdali su oni svoje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA