KAKO DA BUDETE PRVI NA GOOGLE-U: Darko Mikić otkriva tajnu SEO optimizacije sajta!

Šta je zapravo SEO optimizacija sajta i zbog čega je ona bitna - otkrio nam je iskusni web ekspert Darko Mikić

  • 0

Danas ne možemo da zamislimo život bez interneta koji nam je olakšao mnoge stvari - od komunikacije sa prijateljima koji se nalaze na drugom kraju sveta pa do lakog pronalaženja brojnih korisnih informacija.

Taj lak dolazak do informacija zasniva se najednoj ključnoj stvari koja se naziva SEO optimizacija, reč koju ste sigurno čuli, ali niste znali šta tačno predstavlja.

Tim povodom imali smo priliku da porazgovaramo sa Darkom Mikićem, iskusnim web eskpertom koji nam je pojasnio šta se podrazumeva pod pojmom SEO optimizacije i zbog čega je ona ključna za sajtove.

Možete li nam objasniti čemu zapravo služi SEO optimizacija?

SEO otpimizacija sajta dolazi od engleskih reči Search Engine Optmization što znači optimizovanje pretraživača. Reč je o jednom kompleksnom procesu koji služi da se vaš sajt bolje pozicionira u rezultatima pretrage.

Foto: Profimedia/Fancy Foto: Profimedia/Fancy

Primera radi, potrebno je da pronađete servis koji se bavi popravkom laptopova. Šta ćete uraditi? Prirodno, otići ćete na Google ili neki drugi pretraživač koji koristite i u pretragu ćete ukucati "Servis laptopova Beograd". Upravo sada dolazimo do ključne stvari – prvih nekoliko servisa koji su se pojavili u pretrazi imaju najbolju SEO optimizaciju. Dakle, ne znači da su ti servisi najbolji u svom poslu, ali znači da su definitivno dovoljno ozbiljni kada ulažu u marketing. Jednostavno, kvalitetna SEO optimizacija sajta zapravo je najmoderniji oblik marketinga. Zapitajte se i sami – čemu vam služi sajt ukoliko ga niko ne može pronaći i posetiti?

Na koji način se optimizuje jedan sajt?

Proces SEO optimizacije veoma je kompleksan i dugotrajan. Da bi se dobili najbolji rezultati, potrebno je strpljenje. U pitanju je jedan proces tokom kojeg se postepeno sređuju razni elementi sajta. Pre svega je važno poraditi na tekstualnom sadržaju vaše internet prezentacije, zbog čega mi sarađujemo sa profesionalnim piscima koji vladaju SEO tehnikama pisanja. Zatim je vrlo važno srediti fotografije na sajtu, unaprediti brzinu, funkcionalnost i pregledanost prezentacije.

Kvalitet samog sajta neophodan je radi dobre optimizacije. Ukoliko je mnogo jaka konkurencija, odnosno ima mnogo sajtova sa istom tematikom, onda koristimo i reklamu na drugim relevantnim medijima i društvenim mrežama. Danas se nikako ne sme potcenjivati moć društvenih mreža.

Foto: Flickr/Mr. Cacahuate Foto: Flickr/Mr. Cacahuate

Po čemu se vaše usluge SEO optimizacije razlikuju od drugih, šta je to što vas izdvaja od konkurencije?

Ono što je specifično u vezi sa uslugama koje moja firma pruža je to što se mi trudimo da zaista unapredimo sve detalje sajta koji se tiču optimizovanja, odnosno obraćamo pažnju i na najsitnije detalje. Takođe, naša velika prednost je ozbiljan stručan tim, sastavljen od programera, pisaca i marketinških stručnjaka.

Kvalitetni SEO optimizovani tekstovi na vašem sajtu učiniće čudo, bez njih dobra SEO optimizacija nije moguća, ali naravno nije moguća ni samo sa njima. To je ono čega smo mi svesni, ono što nas je dugogodišnje iskustvo naučilo – mora se uvek kompletirati cela priča. Jedino na taj način mogući su dobri rezultati, a to je ono što mi nudimo.

Detaljne informacije o navednoj tematici možete pogledati na sledećim sajtovima: seooptimizacijasajta.rs i jeftinaizradasajta.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA