STAVILI STE DUGINE BOJE NA PROFIL NA FACEBOOKU: Evo da li ste gej ili deo eksperimenta!

I dok jedni veruju da na Facebook dugine boje kače samo oni koji su gej, stručnjaci su upozorili da je u pitanju jedan eksperiment, a da je Facebook na ovaj način rešio da ga sprovede. Pretpostavlja se da je reč o istraživanju načina na koji se ideje šire društvenom mrežom

  • 3

Legalizacija istopolnih brakova u Americi desila se u prošli petak, a upravo tog dana je Facebook svim korisnicima pružio mogućnost da svoju profilnu sliku "oboje" duginim bojama. Na taj način oni su se pridružili proslavi i zajedno sa SAD obeležili ovu "pobedu".

ZBOG OVE BEBE JE SVAKOM ČOVEKU USTREPTALO SRCE: Niko nije znao o čemu se zapravo radi!

Stručnjaci su upozorili da je u pitanju jedan eksperiment, a da je Facebook na ovaj način rešio da ga sprovede. Pretpostavlja se da je reč o istraživanju načina na koji se ideje šire društvenom mrežom. U svrhe koje verovatno nemaju veze za izricanjem ljudskih prava.

Zna se da Facebook koristi informacije o korisnicima i njihovim navikama, a stručnjaci ističu da je ovaj put reč o specifičnoj situaciji jer je ovo prvi put da je Facebook napravio poseban alat s ciljem promocije, podrške ili obeležavanja nekog događaja.

Iz kompanije su poručili da ovo nije eksperiment, niti testiranje, međutim, nisu negirali da Facebook pomoću alata Celebrating Pride prati ko od korisnika podržava legalizaciju istopolnih brakova.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA