FACEBOOK POSTAJE KONKURENCIJA YOUTUBE-U: Evo i zbog čega! (VIDEO)

Ova promena najavljena je još na Facebook-ovoj F8 konferenciji za developere

  • 0

Video-snimci snimljeni u 360 stepeni sada su postali i deo Facebooka. Društvena mreža počela je da dodaje ovu vrstu videa na News Feed-ove korisnika, a pored web verzije Facebooka, oni će se videti i u Android i iOS aplikacijama.

Facebook skuplja LIČNE PODATKE O NAMA, a kada vidite zbog čega, odmah ćete OBRISATI profil!

Ova promena najavljena je još na Facebook-ovoj F8 konferenciji za developere, a snimci su napravljeni specijalnom kamerom koja snima u 360 stepeni. Kao i video-snimci ove vrste na YouTube-u, i na Facebooku je moguće okretati se u krug prevlačenjem kursora po ekranu, odnosno pomeranjem mobilnog telefona.

Pomenuta funkcija će se prvo pojaviti na Androidu, a u narednim mesecima postaće dostupna i na iOS-u.

Facebook je takođe sklopio partnerstvo sa kompanijama kao što su Disney, Lucasfilm, GoPro, Vice i Saturday Night Live, kako bi ova vrsta snimaka što pre zaživela na njenim stranicama.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Objavljivanje i snimanje ovih videa trenutno je namenjeno kompanijama i medijima, dok će obični korisnici još uvek ostati uskraćeni. Glavni razlog je taj što su ove specijalne kamere još uvek retke.

Video-snimci snimljeni u 360 stepeni povećaće i Facebookove ambicije koje se tiču virtuelne stvarnosti. Korisnici će moći da video-klipove gledaju putem Oculus Rifta i ostalih uređaja za virtuelnu stvarnost. Spekuliše se i da Facebook radi na samostalnoj aplikaciji koja će služiti za gledanje ove vrste snimaka.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA