GOOGLE OBELEŽIO 101. ROĐENDAN KULTNE GLUMICE: Bez njenih izuma danas ne bismo imali pametne telefone! (VIDEO)

Glumici koja je nekada važila za najlepšu ženu na svetu Google je posvetio crtani film o njenom životu koji je bio zaista impresivan

  • 0

Google na svaki važan datum promeni izgled, pa je tako i ovoga puta. Današnji Google Doodle posvećen 101. rođendanu kultne glumice Hedi Lamar.

Evo zbog čega Google danas izgleda ovako!

- Volimo da obeležimo dobre priče o ženskim dostignućima u nauci i tehnologiji. Kada priča uključuje holivudsku zvezdu iz 40-ih koja je postala inovator i i pomogla u razvijanju tehnologije koju danas svi koristimo... Pa, to smo jednostavno morali da podelimo sa svetom - ističu iz Google-a.

Glumici koja je nekada važila za najlepšu ženu na svetu posvetili su crtani film o njenom životu, koji je bio zaista impresivan. Ono što je neverovatno je to što je ona pomogla saveznicima u Drugom svetskom ratu pa je izumela način kako da se spreči da nemačke podmornice savezničkim snagama ometaju radio signale.

Njen patent doduše tada nije korišćen, ali danas su moderne tehnologije poput Bluetootha i GPS-a bez njega nezamislive.

Kada je u pitanju njena filmska karijera, kritika i publika su je zvali naslednicom Grete Garbo i Merlene Ditrih, a scena u kojoj glumi orgazam u filmu "Extase" podigla je veliku buru u javnosti, čak i više od scene u kojoj gola trči šumom, što je prvi takav akt u istoriji umetničke kinematografije.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA