FACEBOOK VIŠE NEĆE SMETI DA VAS PRATI: Preti mu kazna od 250.000 dolara dnevno!

Facebook je pratio korisnike interneta, među kojima su i oni koji su imali a i oni koji nemaju nalog na ovoj društvenoj mreži, tvrdi belgijska Komisija za zaštitu privatnosti

  • 0

Sud u Belgiji naložio je društvenoj mreži Facebook da u roku od 48 sati prekine da prati internet korisnike koji nemaju nalog na ovoj mreži.

NOVA PREVARA NA FACEBOOKU: Nikako ne nasedajte na nju, evo kako da se zaštitite!

- Facebook ima 48 sati na raspolaganju. U suprotnom, plaćaće kaznu od 250.000 evra dnevno - saopšteno je iz suda, piše belgijski "Le soar".

Belgijska Komisija za zaštitu privatnosti (BPC) podigla je tužbu protiv društvene mreže Facebook u junu ove godine, utvrdivši da ne uvažava preporuke za poštovanje privatnosti korisnika interneta i to ne samo onih koji su prisutni na njegovoj platformi.

U istraživanju BPC-a navodi se da je Facebook pratio korisnike interneta, i one koji su imali i koji nemaju nalog na ovoj društvenoj mreži.

Facebook ih je pratio koristeći određene dodatke koji se umeću u internet stranice i čija je uloga da omoguće da se sadržaj tih stranica lakše deli na društvenim mrežama, a koji se najčešće javljaju u vidu tastera "šer" ili "lajk".

U više navrata Facebook je odbacio optužbe BPC-a kao neosnovane.

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA