KORISTITE NETFLIX? Trikove u nastavku OBAVEZNO morate da isprobate ove sekunde

U nastavku saznajte kako da gledate filmove kojih nema u Srbiji, koje su to prečice na tastaturi, ali i još mnogo drugih korisnih trikova

  • 3

Netflix je na Zapadu još pre nekoliko godina započeo revoluciju u načinu na koji se gledaju filmovi i serije, a od pre nekoliko dana dostupan je i u Srbiji. Ako ste jedan od prvih korisnika popularne streaming mreže u Srbiji, trikovi koji se nalaze u nastavku će vam se sigurno dopasti i biće vam od velike koristi.

NETFLIX OD DANAS I U SRBIJI: Sada omiljene serije možete da gledate ODJEDNOM!

Dodajte rejtinge sa "Rotten Tomatoes-a", linkove i trejlere sa IMDb-a

Predlažemo vam da instalirate dodataka za Google Chrome pod nazivom Netflix Enhancement Suite koji će zapravo instalirati više besplatnih addon-ova odjednom.

Netflix Enhancement Suite će dodati rejtinge, komentare i trejlere za svaki mogući naslov koji se nalazi na ovoj popularnoj mreži, a nakon što počnete sa korišćenjem sigurno ćete se zapitati kako ste koristili Netflix bez njega.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Koristite "unblocker" da biste dobili filmove i serije koje su dostupne u drugim državama

Dostupnost filmova i serija razlikuje se od države do države, ali na svu sreću postoje programi poput Smartflix-a (besplatan) Media Hint-a (plaća se) koji Netflix mogu da "prevare" da se nalazite u nekoj drugoj državi, kako biste dobili pristup novim filmovima i serijama. Bitno je napomenuti da ovakve softvere koristite na sopstvenu odgovornost.

Zaigrajte Netflix Roulette

Ako ne znate šta da gledate među hiljadama različitih filmova i serija, Flix Roulette će vam pomoći. Reč je zapravo o "random" dugmetu koje će pretragu uraditi umesto vas, a sve to na osnovu ključnih informacija koje postavite.

Gledajte Netflix kada je manja poseta kako biste dobili bolji kvalitet i brzinu

Prema pisanju sajta "Digital Trends", otkriveno je da poseta Netflixu van udarnih termina donosi određene benefite, kao što su veći kvalitet slike i brzina.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Upoznajte se sa prečicama

Postoji nekoliko prečica na tastaturi koje će olakšati korišćenje Netflixa. Primera radi, slovo "F" će vam video prikazati preko celog ekrana, dok će vas "Esc" vratiti iz njega. "PgDn" pauzira video, dok će "PgUp" ponovo pustiti, a dugme "space" će isto to uraditi. "Shift + strelica udesno" će premotati video unapred, dok će ga "Shift + leva strelica ulevo" vratiti koji sekund unazad. Pritiskanje slova "M" će utišati (mute) zvuk.

Proverite da li vam je HD podešavanje uključeno

Mnogi korisnici plaćaju HD strimovanje, a ovu opciju zapravo ni ne koriste. Posetite stranicu Netflix.com/HdToggle kako biste bili sigurni da se film ili serija prikazuju u visokoj rezoluciji.

Prilagođavajte titla

Iako nije moguće dodati titl na novom jeziku, moguće je promeniti font, veličinu i boju. Sve što je potrebno da uradite jeste da odete u podešavanja (Your Account > Your Profile > Subtitle Appearance).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Korisite Rabbit kako biste gledali seriju ili film sa devojkom/dečkom ili prijateljem koji nije trenutno sa vama

Rabbit je odlična alternativa Skype-a i FaceTime-a. Reč je o programu koji omogućava pokretanje posebnog prozora kojeg mogu da vide svi učesnici chat-a. U taj prozor moguće je smestiti bilo šta, čak i strim omiljenog filma ili emisije.

Koristite "Netflix Bible" za pretraživanje 

Ovaj sajt je zapravo enciklopedija celokupnog sadržaja koje nudi Netflix. Na njemu ćete pronaći i brojne podžanrove filmova koji se ne prikazuju nigde drugde.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: thrillist.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA