FACEBOOK ZA SLEPE: Nova opcija opisivaće fotke koje objavljuju vaši prijatelji (VIDEO)

Do sada je Facebook imao opciju koja je slepim osobama govorila samo da na njihovom News Feed-u postoji fotografija, ali je ova društvena mreža zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja objekata sada omogućila i njihovo opisivanje

  • 1

Facebook je objavio novu opciju za svoju iOS aplikaciju koja će pomoći slepim ljudima da saznaju šta se nalazi na fotografijama koje se objavljuju na ovoj društvenoj mreži.

VELIKE PROMENE STIŽU NA FB MESSENGER: Spremite se za prodavnicu i tajne chatove!

Opcija se zove "automatic alternative text" i ona će korisnicima davati osnovne informacije i opis fotografije koja je objavljena na Facebooku.

Do sada je Facebook imao opciju koja je slepim osobama govorila samo da na njihovom News Feed-u postoji fotografija, ali je ova društvena mreža zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja objekata sada omogućila i njihovo opisivanje.

Pomenuta funkcija će tako korisnicima reći da fotografija njihovog prijatelja u sebi, na primer, ima drvo, more, nebo...

Facebook je koristio na milione različitih fotografija kako bi "istrenirao" softver za prepoznavanje objekata. Za sada je ova opcija dostupna samo ljudima koji razumeju engleski jezik i koriste iOS aplikaciju. Očekuje se da će najpopularnija društvena mreža na svetu objaviti ovu funkciju i na drugim platformama i jezicima.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engeadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hobit

    6. april 2016 | 14:22

    Img contains tree sky bla bla, a slepi znaju kako izgleda drvo nebo, prijatelji itd. Ma vazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA