HAKERI UKRALI 65 MILIONA ŠIFRI, DA LI JE I VAŠA MEĐU NJIMA? Svi korisnici ove DRUŠTVENE MREŽE su ugroženi!

Kompanija Tumblr obelodanila je ove podatke pre nekoliko dana, ali kako kažu slučaj se dogodio početkom 2013. godine. Korisnike uveravaju da ne postoji razlog za brigu

  • 1
Haker, hakeri, kompjuter Foto: Pixabay.com

Lični podaci, imejl adrese i šifre više od 65 milona korisnika društvene mreže Tumblr procureli su na internet. Ovi podaci objavljeni su na takozvanom darknetu, odnosno delu interneta na koji se može pristupiti samo preko posebnih softvera.

TEAMVIEWER HAKOVAN: Ako ga ostavite uključenog, u velikoj ste opasnosti!

Kompanija Tumblr obelodanila je ove podatke pre nekoliko dana, ali kako kažu slučaj se dogodio početkom 2013. godine. Korisnike uveravaju da ne postoji razlog za brigu.

HAKOVANI MYSPACE I TUMBLR: Ako koristite neku od ovih šifri, ODMAH JE PROMENITE

- Čim smo saznali šta se dešava, naš tim je počeo da istražuje. Naši analitičari kažu da ovi podaci nisu uporebljeni za pristup Tumblr nalozima. Ipak, kao meru zaštite, tražićemo od naših korisnika koji su pogođeni ovim slučajem da promene svoje šifre - stoji u saopštenju kompanije.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Baza podataka ponuđena je na prodaju za samo 150 dolara na onlajn prodavnici "The Real Deal" na darknetu. Kompanija uverava da su nakon ovog curenja podataka preduzeli sve mere da tako nešto ne bi moglo da se ponovi, prenosi Blic.

Troj Hant, istraživač bezbednosti na internetu, kaže da su baze podataka nekih drugih mreža takođe na internetu veće neko vreme, ali kao i baza podataka Tamblra ne nalaze se na vidljivoj strani interneta. Na svom sajtu "Have I Been Pwned", Hant beleži sva curenja podataka, ali kako kaže većina tih baza koje su se pojavila na darknetu nisu mlađa od tri godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fallen Angel

    5. jun 2016 | 15:55

    Jeste...bas mi sad hakovali nalog od krstarice i myspace-a ..bas sam ih ja zanimao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA