≫ 

EVO KAKO JE PUTIN UZVRATIO UDARAC: Rusi hakovali jednu od najvećih društvenih mreža u Americi

Nedavno se pod napadom hakera našla društvena mreža MySpace sa koje je ukradeno više od 360 miliona korisničkih naloga, a tim povodom sada se oglasila i sama kompanija koja je otkrila ko stoji iza napada

  • 0

Povodom nedavnih optužbi da je sa društvene mreže MySpace ukradeno više od 360 miliona naloga oglasila se i sama kompanija, koja je otkrila da se iza napada nalazi ruski haker poznat pod nadimkom Pis (Peace).

HAKOVANI MYSPACE I TUMBLR: Ako koristite neku od ovih šifri, ODMAH JE PROMENITE!

Čelnici MySpace-a potvrdili su da su ukradena korisnička imena, lozinke i e-mail adrese velikog broja korisnika koji su nalog napravili na staroj MySpace platformi, odnosno pre 11. juna 2013. godine.

Na sreću, MySpace ne čuva podatke o kreditnim karticama svojih korisnika, pa ne postoje nikakve finansijske informacije koje su mogle da se ukradu.

Kako bi zaštitio svoje korisnike, MySpace je automatski resetovao lozinke na svim nalozima koji su kreirani pre 11. juna 2013. godine, pa će korisnici morati da odaberu novu šifru kada se sledeći put budu prijavili na ovu društvenu mrežu.

Ova društvena mreža radi sa nadležnim organima kako bi pomenutog hakera privela pravdi, a oni su još jednom savetovali korisnike koji su istu šifru sa MySpace-a koristili i na drugim nalozima da je obavezno promene.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA