UGAŠEN NAJVEĆI SAJT ZA SKIDANJE FILMOVA: Uhapšen vlasnik KickAss torenta!

KickAss torent je poslednjih godina jedna od najpopularnijih stranica za skidanje filmova, serija, muzike i ostalog sadržaja i mesečno ima oko 50 miliona jedinstvenih posetilaca

  • 5

Ukrajinac Artem Vaulin (30) uhapšen je u Poljskoj jer ga je američko pravosuđe optužilo za vođenje poznatog torent sajta KickassTorrent (KAT). Vaulin će najverovatnije biti izručen Americi gde će morati da se suoči sa optužbama za pranje novca i ilegalnu distribuciju sadržaja.

BLOKIRAN KICKASS TORENT: Popularni sajt NEMOGUĆE je otvoriti preko Chroma i Mozille!

KAT je poslednjih godina jedna od najpopularnijih stranica za skidanje filmova, serija, muzike i ostalog sadržaja. Mesečno ima oko 50 miliona jedinstvenih posetilaca, čime je postao bolji i od poznatog The Pirate Baya. Procenjeno je da je KickAss torent  na 69. mestu najposećenijih stranica na internetu, piše TorrentFreak.

Vaulin je stalno menjao domene i servere KAT-a premeštao u druge zemlje, ali je na kraju ipak uhvaćen.

Putem KickassTorrent-a od 2008. godine distribuiran je sadržaj u vrednosti od čak milijardu dolara, čime je napravljena velika šteta filmskim studijima i diskografima, a osim hapšenja navodnog vlasnika ove stranice, Amerikanci traže i zaplenu servera i domena povezanih s ovom stranicom.

Foto-ilustracija: Profimedia/Tomáš Krist - ČIF Foto-ilustracija: Profimedia/Tomáš Krist - ČIF

Domeni KickassTorrenta poput kickasstorrents.com, kickass.to, kat.cr i druge trenutno nisu dostupne, što potvrđuju i podaci sa stranice koja prati status KAT-a.

Istražitelji su Vaulina otkrili tako što su pokušali da se oglašavaju na KAT-u, čime su došli do bankovnog računa povezanog sa stranicom. U hvatanju Vaulina pomogao je i Apple, tako što je istražiteljima pružio informacije o Vaulinu, koji je istu adresu koristio za obavljanje transakcija putem iTunesa i za prijavu na službenu stranicu KickassTorrentsa na Facebooku.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fallen Angel

    21. jul 2016 | 11:56

    Vratice se kickass jos jaci! Isto kao i pb

  • Samo kec

    21. jul 2016 | 10:10

    Blah, ne mogu mu nista jer se izmedju ostalog nista ne vodi na njegovo ime. Tra la la prica za medije...

  • Dejan R.

    22. jul 2016 | 12:22

    Auuuuuu.... sta sad da radim?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA