Ukradene lozinke šest miliona korisnika LinkdIna!

Datoteka sa enkriptovanim lozinkama ljudi koji koriste ovu poslovnu društvenu mrežu je stavljena na Internet, a stručnjaci tvrde da imejl adrese pridružene lozinkama nisu ukradene

  • 0

Poslovna društvena mreža LinkdIn u sredu je objavila da istražuje moguću krađu više od šest miliona lozinki koje su navodno procurele na internet, javlja AP, a prenosi "Jutarnji list".

Konsultant kompanije za sigurnost na internetu "Sophos", Grejem Klali, rekao je da je datoteka sa više od šest miliona enkriptovanih lozinki korisnika LinkdIna stavljena na internet, i da hakeri trenutno sarađuju kako bi razbili zaštitu.

- Iako datoteka ne sadrži i imejl adrese korisnika pridružene uz lozinke, možemo pretpostaviti da su i te informacije dostupne kriminalcima koji su ukrali lozinke - rekao je Klali.

Iako LinkdIn nije službeno potvrdio krađu podataka, Klali tvrdi da je istraga koju je proveo "Sophos" potvrdila da se u datoteci nalaze, barem delom, lozinke korisnika LinkdIna, te preporučuje da svi promene svoje lozinke što je pre moguće.

Za sva pitanja vezana uz krađu lozinka, LinkdIn upućuje korisnike na svoj Tviter nalog, na kome krađa još uvek nije službeno priznata, ali su već dva puta izjavili da se “navodi istražuju”.

(Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA