KAKO DA KUPUJETE PREKO INTERNETA: Ovi sajtovi besplatno dostavljaju na kućnu adresu i jako su jeftini!

I dok se mnogi žale kako je u Srbiji sve skupo, drugi su našli način da za male pare kupe lepe stvari. Sve više ljudi kupuju preko interneta, a Telegraf.rs u svom velikom vodiču objašnjava gde šta možete kupiti i na šta da obratite pažnju

  • 6

Nedavno smo pisali o tome šta vam je sve potrebno da biste kupovali preko interneta, a danas, u nastavku našeg vodiča za kupovinu preko interneta, predstavljamo vam poznate sajtove koji nude dobre proizvode po pristupačnim cenama i šalju ih potpuno besplatno.

Naravno, u pitanju su samo neki predlozi sajtova, a pored same liste, u nastavku ćemo napomenuti i na šta posebno treba da obratite pažnju.

KAKO DA KUPUJETE PREKO INTERNETA: Možete uštedeti dobre pare, samo pratite ova uputstva!

ODEĆA I OBUĆA

Kada je u pitanju kupovina odeće, savetovali bismo vam da vodite računa prilikom naručivanje jer, primera radi, XL veličina ne mora uvek da podrazumeva mere koje važe u našoj zemlji. Obavezno detaljno pročitajte informacije o veličini proizvoda koji kupujete.

AliExpress - Jedan od najpoznatijih sajtova za kupovinu preko interneta je baš ovaj. On nudi bukvalno sve kategorije proizvoda, među kojima je i odeća. U zavisnosti od prodavca, zavisi i da li će šiping biti besplatan, mada je to na "Aliju" uglavnom uvek slučaj. Možete očekivati da će vam roba stići u roku od 20 do 60 dana. Savet - na ovom sajtu kupujte samo od proverenih prodavaca koji imaju visok rejting.

Foto - Ilustracija: Pixabay Foto - Ilustracija: Pixabay

Sportsdirect - U pitanju je britanski sajt i broj jedan kada je sportska odeća u pitanju. Kvalitet proizvoda je na zavidnom nivou, ima dosta jeftinih stvari, ali se isporuka plaća oko 12 evra. Ukoliko vam isporuka nije skupa, naručeni proizvodi će vam stići za 5-6 radnih dana.

Asos - Još jedan britanski sajt sa firmiranom garderobom i dosta jačim cenama nego Sportsdirect. Šiping je besplatan, a kupljeni proizvodi stižu za dvadesetak dana.

Sammydress - Ovaj sajt veoma često nudi ogromne popuste, a proizvodi koje prodaju su uglavnom odeća, obuća, satovi... Poštarina je veoma često besplatna.

Rosegal - Veoma sličan prethodno pomenutom sajtu i naravno, besplatan šiping.

TEHNIKA I ELEKTRONIKA

Foto: Profimedia, Alamy Foto: Profimedia, Alamy

Kada je u pitanju tehnika, ponovili bismo ono što smo napisali u prvom vodiču za kupovinu preko interneta, a to je da su samo građani koji poručuju pošiljke male vrednosti, nekomercijalne prirode, u ukupnoj vrednosti do 50 evra, oslobođeni plaćanja carinskih dažbina, ali ne i plaćanja PDV-a. Za sve proizvode koji su skuplji od navedenog iznosa, mora se platiti carina koja često ume da bude prilično skupa.

eBay - eBay je defintivno jedan od najpopularnijih sajtova za kupovinu preko interneta. Na njemu možete pronaći bukvalno sve, pa tako i razne uređaje, telefone, navigacije, računarske komponente, gedžete... Takođe, na eBayu je moguće kupiti i polovne stvari. Plaćanje poštarine zavisi od prodavca, pa tako povedite računa prilikom poručivanja. Broj dana koji se čeka da stigne proizvod zavisi od toga iz kog sveta se on šalje.

Amazon - Ukratko, sve što važi za eBay, važi i za Amazon.

A4C - U pitanju je sajt za opremu i rezervne delove za mobilne telefone, kompjutere, tablete i slično. Šiping je besplatan. Iako je reč o kineskom sajtu, kvalitet je solidan.  

FastTech - Brdo razne elektronike, sitnica, punjača... Najvažnije, slanje je potpuno besplatno.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

KOZMETIKA, PARFEMI

Fragrancenet - Česte akcije i sniženja, gomila kozmetike i parfema, ali i besplatna dostava širom sveta su glavne prednosti ovog sajta.

Na kraju bismo još jednom istakli da na AliExpress-u, eBay-u i Amazonu možete pronaći najveći izbor svih mogućih proizvoda.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Jovanović

    10. april 2017 | 13:08

    Lepo je kupovati jeftine stvari u Kini, ali ako hoćeš pravi kvalitet i odličan dizajn samo kupovina u Americi ima smisla. Ja kupujem manje više redovno u Americi, a primera radi patike sa Nike prodavnice u Americi i iste takve patike u Srbiji nema veze sa vezom kada je u pitanju materijal koji se koristi i kvalitet proizvoda. Nije mi jasno odakle se dovoze ove patike koje se prodaju kod nas.

  • Onaj_pravi

    30. novembar 2016 | 15:53

    Ne znam kako ste mogli zaboraviti Geizhals...kada je u pitanju tehnika i snizenja neprikosnoveni su

  • luka

    19. mart 2019 | 18:37

    kako mogu da posaljem sicice preko interneta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA