Nova prevara na internetu: Ako skinete i instalirate ove programe - doživećete pakao

Kako poručuju iz Symantec kompanije, na internetu su u ponudi lažni alati za emuliranje Nintendo Switch-a na PC-ju

  • 0

Nove žrtve hakera su ljudi koji na internetu traže softver pomoću kog mogu da igraju igre za konzolu Nintendo Switch na svojim PC računarima.

Ako vam neko pošalje OVAJ LINK ne klikćite, inače ćete OSTATI BEZ FACEBOOKA!

Kako poručuju iz Symantec kompanije, na internetu su u ponudi alati za emuliranje Switch-a na PC-ju. Emulator je inače softver koji omogućava vlasnicima desktop računara pokretanje i igranje igara inače namenjenih konzolama kao što su PlayStation, Xbox ili već pomenuti Switch bez kupovine same konzole i pratećeg hardvera i softvera.

Na YouTubeu je moguće naći više tutorijala i vodiča kako ti alati funkcionišu, s linkovima ka sajtovima sa kojih mogu da ih preuzmu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kao i brojne druge stvari koje izgledaju previše dobro da bi bile istinite, emulator za Switch je obična prevara. Nakon što preuzmete besplatan softver, od vas će zatražiti ispunjavanje ankete kako biste dobili šifru za otključavanje.

U najboljem slučaju, neko će na vama zaraditi jer ste kliknuli na neki sajt, a u najgorem, vaši podaci mogu završiti u pogrešnim rukama.

Sporni emulatori dostupni su za desktop računare s operativnim sistemima Mac i Windows. Izbegavajte ih po svaku cenu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA