Instalirajte ovu aplikaciju i surfujte internetom bez reklama (VIDEO)

- Naši korisnici aktivno pokušavaju da zaštite svoje lične podatke i sačuvaju koji megabajt podataka za prenos - izjavila je Babara Berms, menadžer proizvoda u Firefox Mobile-u

  • 0

Firefox je objavio novi internet pretraživač za Android pod imenom Focus. U pitanju je pretraživač čiji je glavni fokus na privatnosti korisnika, a pored toga ima i softver za blokiranje reklama.

Uskoro više nećete moći da koristite Mozzila-u Firefox ako imate ovaj Windows!

Potreba za većom privatnošću je porasla od kada je WikiLeaks otkrio načine na koje NSA špijunira građane.

- Naši korisnici aktivno pokušavaju da zaštite svoje lične podatke i sačuvaju koji megabajt podataka za prenos - izjavila je Babara Berms, menadžer proizvoda u Firefox Mobile-u.

Firefox Focus blokira reklame čim se instalira, omogućavajući besprekorno iskustvo, piše "The Verge". Veoma je brz i intuitivan, dok je i korisnički interfejs estetski dopadljiv na oko.

Podrazumevani pretraživač na Focusu je Yahoo, ali ga korisnici srećom mogu promeniti na Google.

Iz kompanije Firefox ističu da blokiranje reklama ubrzava pretraživanje i čuva megabajte. Verzija Focusa za Android ima i listing koji pokazuje broj blokiranih reklama.

Focus nudi pristup Tor-u, pretraživaču za pristupanje "dark web-u" koji bezbedno sakriva vašu IP adresu, ali su za to potrebne dve dodatne aplikacije i dodatna podešavanja.

Firefox Focus za iOS možete preuzeti OVDE, a za iOS OVDE.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA