Facebook će početi da naplaćuje čitanje vesti?

Kampbel Braun, internet preduzetnik koji je između ostalog uključen u ovaj projekat, izjavio je da postoji mogućnost da će se ovako nešto uskoro dogoditi

  • 4

Facebook planira da uvede plaćanje pretplate na čitanje vesti koje mediji objavljuju na stranicama ove društvene mreže.

Facebook ima novu opciju zbog koje se mnogima diže kosa na glavi!

Kampbel Braun, internet preduzetnik koji je između ostalog uključen u ovaj projekat, izjavio je da postoji mogućnost da će se ovako nešto uskoro dogoditi.

- U ranoj smo fazi dogovora sa nekoliko velikih medijskih kuća oko izdrade biznis modela pretplate na Facebooku. Kao deo projekta Facebook Journalism koristimo vreme da radimo zajedno sa našim partnerima i razumemo njihove potrebe - izjavio je Braun, prenosi Ubergizmo.

Projekat je i dalje u fazi izrade, ali se navodi da će medijske kompanije nuditi samo deset besplatnih publikacija mesečno, a sve ostale će morati da se plate.

Nakon što se otvori deset linkova određene medijske kuće koju je korisnik lajkovao, pojaviće se ponuda za pretplatu na određenu publikaciju.

Bliski izvor iz Facebooka tvrdi da će ova kompanija medijima dozvoliti da zadrže punu kontrolu nad time koje priče će morati da se plaćaju, ali i nad podacima svojih čitalaca, piše "TechCrunch".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA