OVO JE VEST GODINE: Glupani više neće moći da ostavljaju komentare ispod tekstova na internet portalima

Svrha kviza je ta da osobe koje žele da komentarišu dokažu kako su zapravo shvatili o čemu se u tekstu radi

  • 3
kompijuter, računar, kafa Foto: pixabay.com

Norveška nacionalna televizija, NKR, odlučila je da na svojim internet stranicama uvede kratki kviz za sve osobe koje žele da ostave komentar ispod nekog od njihovih članaka.

Saznajte kako da pretvorite svoju web stranicu u ubojiti marketinški alat

Svrha kviza je ta da osobe koje žele da komentarišu dokažu kako su zapravo shvatili o čemu se u tekstu radi. Moraju tačno da odgovore na tri pitanja kako bi mogle da komentarišu.

Tako će osobe koje žele da komentarišu u kvizu morati da odgovore na tri kratka pitanja kako bi dokazali da su razumeli o čemu tekst govori, a autori kviza se nadaju kako će to dovesti do toga da svi koji komentišu i razumeju tekst.

Nadaju se i kako će kviz koji će trajati 15 sekundi dati priliku komentatorima da se smire pre objavljivanja komentara. To bi trebalo dovesti do manje besnih komentara ispod njihovih tekstova.

- Smatramo kako moramo odraditi svoj deo posla u tome da svi koji žele da komentarišu znaju o čemu se radi pre komentarisanja. Ako se svi slažu da se u nekom članku radi o jednoj stvari, bolje će komentirati - poručio je novinar Stale Grut.

Brojni sajtovi su ukinuli mogućnost komentarisanja jer im je bilo teško da ih održavaju kada su postajali previše negativni, dok su neki sajtovi pokušali sa drugim tehničkim rešenjima.

Google je tako na primer prošle nedelje objavio kako je stvorio alat veštačke inteligencije koji je u stanju da čita komentare i da odredi da li su oni dobro ili loši.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA