• 0

Facebook uklonio opciju koja je svima išla na živce: Više ne postoji ZID ZA ŠPIJUNIRANJE

Za mnoge ljude je ova opcija bila problematična, jer su svi njihovi prijatelji mogli da vide šta su oni lajkovali, komentarisali...

  • 0

Facebook je tokom proteklih dana diskretno uklonio "tickere", podsetnike koji su korisnicima omogućavali da špijuniraju svoje prijatelje.

Evo kako da saznate ko vas je blokirao na Facebooku!

Za mnoge ljude je ova opcija bila problematična, jer su svi njihovi prijatelji mogli da vide šta su oni lajkovali, komentarisali...

"Ticker" se nalazio na desnoj strani News Feed-a.

Facebooku nije strano uklanjanje nepoželjnih ili nepopularnih opcija. Ovo rade kada korisnici neke funkcije jednostavno ne koriste, ili ako žele da istaknu neke koje su Facebooku mnogo važnije, piše TechCrunch.

Foto: Pixabay.com

"Ticker" je prvi put pokrenut 2011, zajedno s Facebookovim uvođenjem algoritamskog News Feeda.

Umesto da prikazuje najnovije objave vaših prijatelja, on je birao stvari koje bi vas mogle zanimati, kao i one koje su trenutno jako popularne. "Tickerov" zadatak bio je da poboljša to iskustvo dajući vam kratki pregled kroz najnovije objave.

Kao i sve na internetu, Ticker je bio zloupotrebljen - brojni korisnici nazvali su ga "zidom za špijuniranje" zato jer korisniku daje mogućnost diskretnog praćenja prijatelja i njihovih aktivnosti na Facebooku.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima